Plaanitav seaduseelnõu keelustab alaealistele e-sigareti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusele tubakaseaduse eelnõu, mis keelustab e-sigaretid alaealistele.
Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusele tubakaseaduse eelnõu, mis keelustab e-sigaretid alaealistele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalministeerium saatis kolmapäeval kooskõlastusele tubakaseaduse ja reklaamiseaduse muutmise eelnõu, mis keelustab e-sigaretid alaealistele.

Eelnõuga keelatakse alaealistel tarvitada, omandada ja omada tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid. Sinna alla kuuluvad e-sigaretid, taimsed sigaretid ja eri materjalid vesipiibutubaka asendamiseks. Muudatus puudutab kõiki tubakatootega sarnaselt kasutatavaid tooteid nikotiinisisaldusest sõltumata. Samuti ei tohi eelnõu kohaselt alaealisele müügiks pakkuda, müüa ning reklaamida tubakatootega sarnaseid tooteid.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas kutsub nii lapsevanemaid, kaupmehi kui kõiki inimesi tegema endast oleneva, et lapsed ja noored ei puutuks suitsetamisega kokku.

Viimane Eesti koolinoorte tervisekäitumise uuring näitab, et kui iga kümnes 13-aastane koolitüdruk suitsetab vahetevahel, siis 15-aastaselt suitsetab üks kümnest tüdrukust juba iga päev. 13-aastastest poistest suitsetab iga päev kuus, 15-aastastest juba 16 protsenti. Õpilaste keskmine vanus esimese sigareti läitmisel on 11,9 eluaastat.

Samas uuringus ilmneb ka positiivne trend, et varasemast rohkem on neid 11-aastasi kooliõpilasi, kes ei ole suitsu proovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles