Linn lasi oma kulul ohtlikku hoonet korrastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks. Endine Kultuuriakadeemia peahoone.

MARKO SAARM/SAKALA
Muinsuskaitseameti arvates võiks see hoone olla Viljandi vanalinna pärl. Paraku on see juba aastaid lagunenud ning muutunud üheks Viljandi häbiplekiks. Endine Kultuuriakadeemia peahoone. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Olles tulutult otsinud raekoja vastas asuva endise kultuurikooli hoone omanikku või vastutavat isikut, tellis Viljandi linnavalitsus reedel ise töömehed, kes kontrollisid üle ja eemaldasid majalt lahtised kivid.

Hoone seaduslik omanik on tänini Virgo-Jürgen Runstück, kuid Sakalale teadaolevalt on ta Eestist lahkunud ning kinnistu on pandud võlgade katteks sundmüüki. Hoonele uut omanikku otsiv kohtutäitur ja teda selles abistav kinnisvarafirma ei pea end maja eest vastutavaks. Nii ei jäänud linnavalitsusel muud üle kui ise ohtlikku maja kallale minna.

«Oleme üritanud leida võimalust, kuidas seaduslikult majja pääseda, kuid seda ei ole,» tunnistas Viljandi majandusameti juht Reevo Maidla. Hoonesse pole pääsenud ka kohtutäitur, kinnisvaramaakler ja potentsiaalsed ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles