Õnnetusse sattunud autost varastati süle- ja tahvelarvuti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise kuu keskel juhtus Viljandi–Tartu maanteel raske liiklusõnnetus, milles sai viga neli inimest. Esiplaanil on Volkswagen New Beetle, mille omanik tegi asjade kadumise kohta avalduse.
Eelmise kuu keskel juhtus Viljandi–Tartu maanteel raske liiklusõnnetus, milles sai viga neli inimest. Esiplaanil on Volkswagen New Beetle, mille omanik tegi asjade kadumise kohta avalduse. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuu aja eest raske õnnetuse üleelanud autojuht avastas pärast haiglast väljasaamist, et parklasse toimetatud sõidukist on kaduma läinud süle- ja tahvelarvuti. Asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

14. oktoobri ennelõunal põrkasid Viiratsi vallas Rebaste külas kokku Volkswagen Caravelle ja Volkswagen New Beetle. Laupkokkupõrkes sai viga neli inimest ning kiirabi viis nad kõik Tartusse.

Sakala konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Juhan Aasna kirjeldust mööda oli Beetle pärast avariid tugevasti deformeerunud ning kõik selle aknaklaasid olid katki. Auto toimetati puksiiri abiga ühte Viljandi remonditöökoja aiaga piiratud parklasse.

610 eurot kahju

Piirkonnapolitseiniku sõnul võttis Beetle’it juhtinud naise lähedane inimene enne pukseerimist sõidukist ära esemed, mis oleksid võinud tuulega välja lennata. Süle- ja tahvel­arvuti jäid auto põrandale.

«Pärast haiglast saabumist hakkas omanik oma asju üle vaatama ning avastas, et kaks arvutit on puudu. Seepeale tegi ta politseile kadunud arvutite kohta avalduse,» selgitas Juhan Aasna, kuidas vargus avastati.

Avalduse järgi, mis laekus politseile 13. novembril, oli Beetle’ist varastatud Samsungi sülearvuti koos kotiga ning sama firma tahvelarvuti. Vargusega tekitatud kahju on 610 eurot.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk sõnas, et politseisse laekunud avalduse põhjal on asjaolude väljaselgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust. «Praeguseks on üle kuulatud sõidukiomanik, kelle esemed kaduma on läinud. Üks tunnistaja on veel üle kuulamata,» lausus ta.

Küsimusele, mida üldse tehakse ning kuhu viiakse auto pärast õnnetust, kui selle juht on õnnetuse tagajärjel haiglasse toimetatud, vastas prefektuuri pressiesindaja, et sündmuskohal tegutsemine sõltub suuresti liiklusõnnetuse asjaoludest ning sõiduki ja inimeste vigastustest.

Treileriga parklasse

Ragne Keisk rääkis, et kui liiklusõnnetuses saab vigastada üksinda autos olnud juht, toimetab kiirabi ta haiglasse ja selle eest, et sõiduk saaks teelt ära viidud, hoolitseb politsei.

«Kui sõiduk pärast avariid enam ei liigu, korraldab politsei sõiduki treileriga parklasse toimetamise. Viljandis näiteks toimetatakse sõidukid tasulisse aiaga piiratud parklasse Paala teel,» lausus Keisk.

Ta selgitas, et kui sõidukis on esemeid, mis kiiresti riknevad, või on seal näiteks loomad, võetakse juhi lähedastega ühendust ja antakse asjad või loomad neile üle. Kui aga lähedase isikuga kohe kontakti ei saada, võtab politsei esemed, mida ei saa sõidukisse jätta, jaoskonda hoiule ja annab need esimesel võimalusel perele või lähedastele.

«Kui aga sõidukis on esemeid, mis ajaga ei kahjustu ning sõiduk on sellises tehnoseisundis, et on võimalik esemed sinna sisse jätta, paigutatakse need enne pukseerimist sõidukisse.»

Tasulisse parklasse teisaldatud sõiduki saab omanik kätte pärast seda, kui on hinnakirja järgi selle eest tasunud. Keisk tõdes, et kui politsei ei pea autot enam kontrollima või üle vaatama, toimetatakse see võimaluse korral omanikule koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles