Robotid muudavad füüsika põnevaks

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli kuuenda klassi poisid Kevin Allik (vasakul) ja David Kingsepp kinnitasid nagu teisedki robootikaringi liikmed, et neile meeldib seal väga käia. Pildil on nad spetsiaalse töölaua juures, kus robotid peavad lahendama ülesandeid.
Jakobsoni kooli kuuenda klassi poisid Kevin Allik (vasakul) ja David Kingsepp kinnitasid nagu teisedki robootikaringi liikmed, et neile meeldib seal väga käia. Pildil on nad spetsiaalse töölaua juures, kus robotid peavad lahendama ülesandeid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Läinud vaheajal tuli salk Jakobsoni kooli kuuenda klassi poisse koolimajja, et tegelda matemaatika, füüsika ja loogikaga. Täiesti vabatahtlikult.

Sealjuures võib arvata, et jütsid seadsid sammud koolimaja poole väga hea meelega. Vähemalt lubab nii oletada eelmise nädala kolmapäeval klassiruumis nähtu.

Tol päeval oli Jakobsoni kooli robootikaringi tundi uudistamas rohkemgi külalisi kui üks märkmiku ja üks fotoaparaadiga kuju. Linnakassast saadud raha ja Tiigrihüppe sihtprogrammi toetuse abiga ostetud Lego roboteid, spetsiaalset töölauda ja 3D-printerit ning mõistagi ka laste toimetamist olid oma silmaga kaema tulnud ka Viljandi abilinnapea Ardo Agasild, Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido ning Paalalinna kooli arvutispetsialist Rein Mänd ja huvijuht Henri Pärtel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles