Täna tunnustatakse noorsoovaldkonna parimaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemspordifestivali "Bash" on Viljandi aasta noorteteo laureaat.
Ekstreemspordifestivali "Bash" on Viljandi aasta noorteteo laureaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Viljandi gümnaasiumis aset leidval noortefoorumil tunnustatakse maakonna tublimaid noorsoovaldkonda panustajaid.

Preemiad antakse välja neljas kategoorias: enim silma paistnud noorsootöötaja, aasta koostöö, aasta tegu ja aasta noor. Sel aastal laekus komisjonile 16 taotlust ning kõige enam oli neid aasta teo kategoorias.

Enim silma paistnud noorsootöötaja tiitli laureaat on Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer. Nominendid on Kaja Õigus, Elli Mets, Mart Saar ja Kätlin Kink.

Aasta koostöö kategooria laureaat on Viljandi linnaraamatukogu, Viljandi gümnaasium ja ajaleht Sakala. Nominendid on Mõisaküla linnavalitsus ja MTÜ Mõisaküla Noortekeskus H.E.L.A.R.

Aasta teo laureaat on tänavakultuurifestival «Viljandi BASH». Nominendid on MTÜ Tääksi Spordiklubi projekt «Jalgpallialane koolitus Põhja-Viljandimaa koolides», Võhma gümnaasiumi Comeniuse projekt «Folklore and Dance to Stem Bullying and Violence», Viljandi linnaraamatukogu projekt «Kultuurikonks», Viljandi gümnaasiumi dokumentaalfilmiklubi Pult ning Suure-Jaani noortekeskuse renoveerimine.

Aasta noore laureaat on Kris Süld. Nominendid on Susanna Päiv ja Roger Ote.

Tunnustused annavad kätte Viljandi maavanem Lembit Kruuse ja Viljandimaa omavalistuste liidu esimees Ene Saar.

Viljandi maakonnas on noorsoovaldkonna tublisid tegijaid tunnustatud 2006. aastast ning selle algatajaks on olnud Viljandimaa noortekogu. Tunnustust jagati algul kahes kategoorias: tubli noor ja parim noorsootöötaja. 2010. aasast on noortöö valdkonna tegijaid hakatud tunnustama ka riiklikul tasandil, et tõsta esile valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja tähtsamaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Kõik maavalitsused saavad esitada ühe kandidaadi riiklikule tunnustamisele enim silma paistnud noorsootöötaja, aasta koostöö ja aasta teo kategoorias. Käesoleval aastal lisandus kategooriana aasta koolitaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles