Päästjad sattusid üle pika aja asitõenditega süütamiskatsele

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikael purustas osaühingu Foodtrade kontori akna ning viskas ruumi põleva kaltsu ja süütepudeli. Tõenäoliselt lõhuti pildil näha olev keskmine aken, mis oli eile keskpäevaks kaetud vineeriga. Firma tegevjuht Kristel Kesalo ei olnud nõus juhtunut kommenteerima.
Kurikael purustas osaühingu Foodtrade kontori akna ning viskas ruumi põleva kaltsu ja süütepudeli. Tõenäoliselt lõhuti pildil näha olev keskmine aken, mis oli eile keskpäevaks kaetud vineeriga. Firma tegevjuht Kristel Kesalo ei olnud nõus juhtunut kommenteerima. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile öösel üritati Tarvastu vallas süüdata juurviljade töötlemisega tegeleva ettevõtte kontorit. Sündmuskohale jäänud asitõendid ei luba kuriteokatses kahelda ning see muudab juhtumi Viljandimaa päästjate sõnul harukordseks.

Tulekahjusid, kus hoonega seotud inimesed on esimese asjana kahtlustanud süütamist, tuleb päästeameti Viljandimaa piirkonna juhi Jüri Sooviku sõnul tihti ette, aga enamasti lükatakse see versioon uurimise käigus ümber. Raske on aga kummutada väidet, et Tarvastu vallas Vilimeeste külas asuva osaühingu Foodtrade hoones eile öösel juhtunu taga pole kellegi kuri käsi.

Süütevedelik ei süttinud

Juurvilju kooriva ja tükeldava ettevõtte kontoriosa esimese korruse aken oli telliskiviga katki visatud. Akna all olevalt laualt leidsid päästjad vedelikuga immutatud põlenud riidetüki, millest tuli edasi polnud läinud. Põrandakate oli süütevedelikust läbi imbunud, kuid polnud süttinud.

Aknalõhkumisest tööle hakanud alarmi peale sõitsid kohale turvafirma töötajad, kes helistasid kell 2.27 häirekeskusele ja teatasid kohe süütamisest, sest maja oli suitsu täis.

«Kahtlasi asitõendeid on päästjad varem ka leidnud, aga midagi nii konkreetset mul küll meelde ei tule,» lausus Jüri Soovik. Samas ei pane ta midagi imeks, sest päästjad puutuvad oma töös kokku igasuguste juhtumitega. «Kindlasti aga hämmastab see neid, kes on selle firmaga seotud või kes seal kandis elavad,» lisas Soovik.

Üheksakümnendate tava

Tarvastu vallavanem Alar Karu ütles eile pärastlõunal, et temani oli info süütamiskatse kohta jõudnud mõni hetk varem. «Väga kurb, et tänapäeval klaaritakse majanduslikke või muid lahkarvamusi sel viisil, nagu oli kombeks üheksakümnendatel,» lausus Karu.

Mustla päästekomando pealik Ruttar Ronimois rääkis, et kuna tegemist oli tööstusobjektiga, reageerisid esimese hooga suured jõud: kaks autot nii Mustla, Viljandi, Abja kui Tõrva komandost.

Et ettevõtte juurde viiv tee on parandamiseks üles kaevatud, jõudis kõigepealt hoone juurde Mustla põhiauto. Paakauto, mis on raske, jäi Ronimoisi sõnul põhjapidi kinni. «Õnneks seda ei läinud vaja ka,» lisas ta. Seekord tuli päästjatel vaid ruume suitsust tuulutada ja pooled päästeautod saadeti pärast asjaolude selgumist tagasi. Edasi uurib juhtumit juba politsei.

Foodtrade’i tegevjuht Kristel Kesalo keeldus süütamiskatset kommenteerimast. Tema arvates ei oleks tohtinud hoonet ka remondis olevalt teelõigult pildistada, sest see kuulub tema väitel ettevõttele. Alar Karu kinnitusel on teelõik siiski valla oma ja too hakkas seda parandama põhjusel, et järjest laienev Foodtrade oli tee läbimatuks muutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles