Teatrirahvas solberdas tiigimudas

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater kutsus linnarahva appi, et tühjaks jooksnud Ugala tiik ühiselt rämpsust puhastada. Teatrijuht Hillar Sein (vasakul) ja liikumisjuht Oleg Titov korjasid mudast pudeleid, purke, kilekotte ja kõike muud võimalikku, mis veesilma risustas.
Teater kutsus linnarahva appi, et tühjaks jooksnud Ugala tiik ühiselt rämpsust puhastada. Teatrijuht Hillar Sein (vasakul) ja liikumisjuht Oleg Titov korjasid mudast pudeleid, purke, kilekotte ja kõike muud võimalikku, mis veesilma risustas. Foto: Tarvo Vridolin

Reedel korjasid Ugala töötajad koos linnarahvaga Ugala tiigi kaldailt ja põhjamudast viie autokoorma jagu prahti, kuid koristustööd takistas veetaseme kiire tõus.


Ugala tiigi puhastamise mõte sündis talgujuht Piret Ausi sõnul teatrirahval siis, kui suurvesi tegi aprilli algul ülevoolu truubile liiga, tiik jooksis tühjaks ning päevavalgele tuli kogu sinna visatud praht.



«Iga päev tööle tulles tiigi põhjas taarat, rehve ja muud prahti vaadata ei olnud meeldiv,» nentis Aus.



Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri ütles, et truupi saab remontida siis, kui veepind on madalal. «Remont võetakse ette kohe pärast suurvee taandumist,» lubas ta.



Ugala rahvas leidis, et enne truubi parandamist oleks hädavajalik rämps tiigi põhjast välja tuua, ning kooskõlastas oma tööd linnavalitsusega. Plaanis oli korrastada ka tiigi kaldad.



Isehakanud «koristajad» viisid metallesemed, näiteks prügikastid ja traadijupid juba paari nädala eest minema.



Reedel kogunes Ugala tiigi juurde talgutele 43 inimest. Piret Ausi sõnul täitus registreerumisnimekiri «Teeme ära!» kodulehel üsna ruttu. «Linnarahvast tuli meile appi 20 inimest,» täpsustas Aus.



Kokkutulnuid üllatas aga torust tiiki pahisev vesi. Kokkuleppe järgi oleks pidanud vesi tiiki lastama pärast koristustöid. «Kui Indrek (Sammul — toim) tuli majja ja ütles, et töömehed tegid truubi korda ja lasid vee tiiki, pidasin ma seda kuu viimase päeva puhul aprillinaljaks,» lausus Aus.



Üpris kiiresti peale voolav vesi mattis osa risu enda alla ja tõstis ülejäänu veepinnale. Teatriinimesed leidsid olukorrale kiiresti loomingulise lahenduse: peanäitejuht Indrek Sammul aerutas kummipaadiga tiigil ja noppis rämpsu välja, teised õngitsesid mutta mattunud risu rehade abil kaldale.



Enamiku saagist moodustas taara, mille hulgas oli plekkpurke, terveid ja katkisi pudeleid ning loendamatu hulk odekolonnipudelikesi.



Kummaliste leidude loendisse mahtusid neli eri paarist valget sokki, saabas, sandaal, rinnahoidja, jope, helikassett, osa jalgratta raamist, nahast rahakott ja palju muud.



Teatrijuht Hillar Sein koukis tiigist välja kruusi kirjaga «I love you», kuid inspitsient Kaisa Seina leidu ei ületanud ilmselt miski: temale sattus ette käeprotees.



Kuigi teatrirahvas arvas talgupäeva õnnestunuks, oli tal kahju, et tiiki lastud vee tõttu jäi põhi läbi käimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles