Viljandlased huvituvad «Kertust»

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raagi uusima linateose nimiosalist mängib Ursula Ratasepp.
Ilmar Raagi uusima linateose nimiosalist mängib Ursula Ratasepp. Foto: Ekraanitõmmis

Sel nädalal Männimäe salongkinno jõudnud uuele kodumaisele mängufilmile "Kertu" on jagunud rohkem vaatajaid, kui teistele Viljandis viimasel ajal linastunud filmidele.

Männimäe külalistemaja administraator Margot Park ei osanud öelda täpset koguarvu, kui palju inimesi nende 48-kohalises kinosaalis on "Kertut" vaatamas käinud, kuid kinnitas, et kõigil seanssidel on suurem osa istekohtadest olnud hõivatud. Näiteks reede õhtul käis filmi uudistamas 30 inimest.

Pargi sõnul vaatavad viljandlased väga hea meelega eestimaiste filmitegijate loomingut. "Kui mõni selline kavva tuleb, on siin kohe rahvast rohkem liikvel," märkis ta.

Ilmar Raagi kirjutatud ja lavastatud "Kertu" on väikeses külaühiskonnas aset leidev ebatavaline armastuslugu, mis portreteerib ühe perekonna ja kogukonna varjatud suhteid. Film tõstatab küsimuse inimese õigusest õnnele ja armastusele ka siis, kui temalt on võetud võimalus ise otsuseid langetada.

Filmi peategelane Kertu (Ursula Ratasepp) kaob ühel õhtul jäljetult. Terve naise perekond satub paanikasse, sest Kertut peetakse tagasihoidliku ja kinnise loomuse tõttu ullikeseks. Pärast pikki otsinguid leitakse Kertu alkoholilembese naistemehe Villu (Mait Malmsten) kodust voodi all hirmunult värisemas. Eelarvamuste küüsis külarahvas tõukab Villu enda seast välja, süüdistades teda naise ärakasutamises. Mis toimus sellel öösel aga tegelikult? Tasapisi lahtirulluv tõde on jahmatavam, kui keegi arvata oskab.

"Kertut" on võimalik Viljandis näha neljapäevani. Pärast seda hakkab jooksma Eesti ja Gruusia loojate koostööna valminud film "Mandariinid".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles