Politseiauto sattus põgenejat jälitades avariisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Ööl vastu 20. oktoobrit peatumismärguannet eiranud autot jälitades kaotas politsei patrullauto Abja-Paluojal juhitavuse ning sõitis teelt välja. Põgenejat tabada ei õnnestunud.

Politsei lõuna prefektuuri kommunikatsiooniosakonna pressiesindaja Kerly Peitel ütles Sakalale, et liikluspolitseinikud tegid kella poole ühe paiku öösel rutiinset liiklusjärelevalvet, kui märkasid Valga—Uulu tee 74. kilomeetril kahtlustäratava sõidustiiliga Volvot ning otsustasid seda kontrollida.

Sõidukijuht eiras politsei sinise ja punase vilkuri ning sireeniga antud peatumismärguannet ning sõitis edasi Abja-Paluoja poole. Peiteli ütlemist mööda kaotas politseiauto Abja-Paluoja kitsale ringteele jõudes juhitavuse ning sõitis teelt välja üle äärekivide. Teelt väljasõidul purunesid kõik politseiauto rehvid. Kahtlustäratava sõidustiiliga Volvo juht jätkas sõitu mööda Abja teed.

Politseisõidukile tekitatud varaline kahju on Peiteli sõnul veel selgitamisel.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et peatumata jätmise põhjus on sageli hirm karistuse ees, sest juht on joobes või tal pole juhiluba.

«Sageli on sellised liiklusrikkujad loomult uljad ja korrakaitsjate suhtes üleolevad ning soovivad politsei proovilepanekuga kuulsust koguda. Kahjuks ei adu nad, et panevad ennast ja teisi liiklejaid sel moel ohtu,» rääkis Saar.

Ta rõhutas, et eest ärasõitmine pole lahendus, sest politsei statistika järgi tabatakse sellised rikkujad niikuinii. «Ainult et hilisemal tabamisel on tagajärjed juhi jaoks märksa tõsisemad,» sõnas Saar.

Peatumata jätmine on väärtegu, mille eest on seaduses ette nähtud karm karistus. Nii saab sellise teo toimepanijat karistada kas 800-eurose rahatrahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles