Kõige rohkem kukkus Kalle Jents

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul kogunesid kõik neli Viljandis kandideerinud erakonda Sakala keskusesse ühisele valimispeole tulemusi ootama.
Täna õhtul kogunesid kõik neli Viljandis kandideerinud erakonda Sakala keskusesse ühisele valimispeole tulemusi ootama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Niinimetatud peibutuspardid ehk riigikogus või valitsuses olevad poliitikud, kes praeguses ametis jätkates linnavolikokku tulla ei saaks, ei leidnud viljandlaste seas kuigi suurt poolehoidu.

Tuntud poliitikutest tegi kõige suurema kukkumise paari aasta eest riigikokku valitud endine linnapea Kalle Jents, kes kogus valimistel kõigest 46 häält ega pääsenud volikokku. Seekordne saak tundub eriti tagasihoidlik arvestades, et eelmistel kohalikel valimistel hääletas Jentsi poolt 934 inimest. Seega on tema pooldajaskond vähenenud enam kui 20 korda.

Riigikogu liikmetest kogus kõige enam toetajaid Helmen Kütt (381), kuid temagi tulemus on eelmise korra 897-st tublisti nõrgem.

Täpsemalt saab valijate eelistuste muutustest aimu järgnevas tabelis.

Nimi20132009
Helmen Kütt381897
Priit Toobal265-
Helir-Valdor Seeder151-
Jaak Allik91107
Tõnu Juul6054
Peep Aru54131
Kalle Jents46934
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles