Viljandimaa noortekogu ootab kandideerima

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa noortekogu juhatuse esimees Kirsi Svarts.
Viljandimaa noortekogu juhatuse esimees Kirsi Svarts. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa noortekogu kutsub aktiivseid ja hakkajaid noori ning tulevasi liikmeid 24. oktoobril avatud koosolekul oma tööga tutvuma. Valitakse ka osaluskogu uued juhid. Sündmus leiab aset kell 16.30 Viljandi maavalitsuse kolmanda korruse väikeses saalis.

Et noortekogu vana juhatuse ametiaeg lõpeb, kuulutati välja uue juhatuse ja uue juhi valimised. Kandideerima on oodatud kõik Viljandimaa 15—26-aastased noored. Juhatusse valitakse esimees, kaks aseesimeest, sekretär ja avalike suhete juht.

«Sügisest läksid paljud meie aktiivsed noored edasi õppima ja seepärast on noortekogu liikmetega üsna kasin seis,» rääkis praegune juhatuse esimees Kirsi Svarts. «Viljandimaa noortekogu on teinud kõvasti eeltööd ja loodab, et noored kandideerivad aktiivselt uude juhatusse,» lisas ta.

Maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist Riina Tootsi on julgustanud noori astuma maakondlikku noortekogusse ja selle juhatusse. Tema sõnul annab noortekogus osalemine ning maakonna tasandil oluliste teemade nimel tegutsemine hea pagasi oskuste näol, mida igapäevases elus tihti vaja läheb.

Kandideerimiseks jõuab veel koostada enesetutvustuse, milles on kirjeldatud, mis ametikohale soovitakse kandideerida, milline on senine kogemus osalemises mõne noorteorganisatsiooni või noorteklubi töös, sh õpilasesinduses; millised on teadmised osaluskogude tööst; millega peaks Viljandimaa noortekogu tegelema kandideerija ametisolekule järgneva kahe aasta jooksul ja millised oleksid tema ülesanded selles.

Tutvustus tuleb ette kanda avatud valimiskoosolekul. Avaldused tuleb esitada 23. oktoobriks aadressile kirsisvarts@gmail.com. Valimistel on hääleõiguslikud kõik koosolekul viibivad noored.

Viljandimaa noortekogu on maavalitsuse juures tegutsev vähemalt 10-liikmeline osaluskogu. Sellega liitumiseks võivad soovi avaldada kõik Viljandimaa 15—26-aastased noored. Liikmeteks võivad olla nii organisatsioonide esindajad kui ka üksikisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles