Volikogu kiitis uue kooli loomise heaks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta 1. septembril peaks Viljandis koolihariduse andmine täielikult muutuma.
2012. aasta 1. septembril peaks Viljandis koolihariduse andmine täielikult muutuma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valimisliidu Koduse Viljandi vastuseisule vaatamata võttis volikogu kolmapäeval vastu otsuse, et 2012. aastal tekib linna uus riigigümnaasium ning senistest gümnaasiumidest saavad põhikoolid.


Koduse Viljandi esindaja Jaak Alliku sõnul ei ole opositsioon vastu uue gümnaasiumi tekkele, kuid neil oli mitmeid muudatusettepanekuid, mida võimuliit ei arvestanud. Allik soovitas eelnõu vastuvõtmine edasi lükata, sest alles täna volikogu ette jõudnud idee, lükata gümnaasiumi asutamine aasta võrra edasi, vajaks Koduse Viljandi arvates põhjalikumat arutelu.

Eelnõu vastuvõtmist nimetas Allik volikogu kodukorraga vastuolus olevaks ning vahetult enne hääletamist kutsus ta kõiki volikogu liikmeid kaitsma demokraatiat ning mitte osalema hääletusel.

Volikogu esimehe Tarmo Looduse hinnangul oli aga kogu protsess demokraatlik ja vastas volikogu kodukorrale. 20 poolthäälega otsustati haridusvõrgu ümberkorraldamise eelnõu vastu võtta.

Heaks kiideti ka haridus- ja teadusministeeriumi ning Viljandi linna vahelise kokkuleppe projekt asutatava gümnaasiumiklassidega riigigümnaasiumi loomiseks.

Tarmo Loodus selgitas, et ümberkorraldused viiakse läbi hiljemalt 31. augustiks 2012. Otsuse eelnõus oli esialgu uue kooli loomise tähtajaks kavandatud 31. august 2011, kuid arvestades õpetajate, lastevanemate ja linnarahvaga kohtumistel tehtud ettepanekuid, tulevase koolimaja suurust, hoone projekteerimiseks seatavaid tingimusi ja ehitamiseks kuluvat aega, õpetajate täiend- ja ümberõppe vajadusi, on reaalne uue kooli avamine 1. septembril 2012.

Ainult gümnaasiumiklassidega riigigümnaasium moodustatakse Viljandis Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasiumi, Paalalinna gümnaasiumi ja maagümnaasiumi baasil. Nimetatud koolid kujundatakse ümber põhikoolideks põhimõttel, et igasse linna suuremasse piirkonda jääb põhikool. Valuoja põhikool ühendatakse Jakobsoni gümnaasiumiga ehk Männimäele jääva põhikooliga.

Riigigümnaasiumi asukohaks saab Hariduse tänav 2 asuv kinnistu, kus praegu asub Valuoja põhikool. Maja müüakse kooli tarbeks Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles