Tavapensionid püsivad, eripensionid reformitakse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig

Teisipäeval Viljandis käinud sotsiaalminister Hanno Pevkur alustas päeva haiglas, kus tuli jutuks Viljandisse üld- ja eriarstiabi koondava tervisekeskuse loomine.


Kohtumisel kultuurimajas, kuhu olid kutsutud pensionärid ja puudega inimesed, kinnitas Hanno Pevkur, et pensionid ei kahane.



«Eestis pole poliitilist jõudu, kes hakkaks pensione alandama,» rahustas ta vanureid. Küll aga on kavas eripensionide reform, sest nende tarvis raha ei jätku.


Praegu pole kavas ka madalalt palgalt arvestatavat pensionikoefitsienti tõsta, sest põhimõte on selline, et pension sõltub aastate jooksul pensionifondi makstud summast.



Vastates publiku hulgast esitatud ajude ja noore tööjõu äravoolu puudutavale küsimusele, tutvustas kõneleja riiklikke plaane, millega on kavas taas õppima meelitada 500 kutsekooli ja 1000 ülikooli pooleli jätnud noort.



Krõlli lasteaiast naastes ütles noor minister, et talle meeldivad kõik lasteaiad väga, Viljandis oli aga rõõmus kokkusattumus see, et siin olid nii Sipsiku kui Naksitrallide nime kandvad rühmad — täpselt nagu selles Tallinna lasteaias, kus käivad tema lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles