Maavalitsuse bussihange jäi taas toppama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maavalitsuse plaanist sõlmida täna lepingud bussifirmadega, kes peaksid juulis hakkama maakonnas sõitjaid vedama, ei tulnud midagi välja, sest praegune lepingupartner vaidlustas riigihanke tulemused.


Mulgi Reiside juhataja Madis Lepa sõnul vaidlustasid nad hinna, millega uued firmad soovivad inimesi vedama hakata. Lepa hinnangul on see nii madal, et tegemist on ilmselge alapakkumisega.

Et olukorda selgust saada, vaidlustas Mulgi Reisid aktsiaseltsi MTG ja osaühingu Automen pakkumised.

Maavalitsus esitab riigihangete vaidlustuskomisjonile oma selgitused kahe tööpäeva jooksul. Seda, kui kaua kulub aega vaidluses selguse loomiseks, ei osanud maavalitsuse esindaja öelda.

Viljandi maavalitsus on uute vedajate leidmiseks korraldanud kaks edutut riigihanget. Praegu käimasolev hange lõppes eelmisel aastal sellega, et kõigis kolmes liinigrupis kuulutati võitjaks aktsiaselts ATKO Trans. Lepinguni selle ettevõttega ei jõutud, sest vahetult enne dokumentide vormistamist tekkis ettevõttel riigi ees enam kui 100 000 krooni suurune maksuvõlg. Seepeale kuulutas maavalitsus kahes liinigrupis võitjaks aktsiaseltsi MTG, millel on ATKO Transiga samad omanikud ja sama juhatus. Ühes liinigrupis läks võit Tartu ettevõttele Automen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles