Intuitiivteaduste päeva naelaks kujuneb kompuuterravi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Intuitiivteaduste kool alustab oma päeva laupäeval Viljandis meditatsiooniga, mille järel pakutakse huvilistele nii loenguid kui praktilist tegevust.

Intuitiivteaduste kooli juhataja Ingvar Luhaäär peab päeva kõige huvitavamaks esinejaks viljandlastele juba tuttavat Sirje Gabrieli, kes on Eestisse toonud täiesti uue ravimeetodi - kompuuterravi, mis oli algul mõeldud kosmonautide raviks äärmuslikes tingimustes.

"Meil ollakse harjutud, et arvutikiirgus on inimesele pigem kahjulik. Ometi selgub, et kiirgusi on mitmesuguseid ja see ravi ongi üles ehitatud kasulike kiirguste ärakasutamisele," rääkis Luhaäär.

Arvutitega ravimine

Kompuuterravi puhul ei ole diagnoosimine ja ravi seotud inimesele ebameeldivate protseduuridega. Samuti võimaldab see juhataja sõnul inimese tervislikku seisundit täpselt hinnata, sest ei too esile mitte ainult olemasolevad haigused, vaid ka organismi nõrgad kohad.

Sirje Gabriel diganoosib loengupäeva jooksul sellest osavõtjaid tasuta. "Seda, et ta absoluutselt kõiki soovijaid diagnoosida jõuab, ma muidugi garanteerida ei saa," ütles Luhaäär, lisades, et pääse päevale maksab 100 krooni ning õpilastele ja pensionäridele 70 krooni.

Heldur Haldre pildistab laupäeval kell 13 Viljandi vanas tuletõrjemajas algaval intuitiivteduste päeval inimeste aurat. Selleks tuleb torgata sõrm musta kasti, pildile jäävad värvilised aurakiirgused sõrme ümber. Nende järgi saab omakorda teha järeldusi inimese tervisliku ja ka meeleseisundi kohta.

Meditatiivse muusika asjatundja Aimar Säärits räägib tiibeti ja india sedalaadi muusikast ning annab kuulata selle katkendeid.

Reikimeister Tõnu Aru tutvustab reiki (energiaga ravi) võimalusi. Eestis on palju n.-ö. kätega ravijaid. Reiki on aga Jaapanis väljakujunenud bioenergeetiline raviviis, mis on levinud üle maailma.

Soovijatel on võimalik päeva vältel muretseda endale ka õpperaamatuid, mida intuitiivteaduste kool on jõudnud välja anda ligi 40.

Võimalus tulla vastuvõtuvestlusele

Kõigil neil, kes soovivad tulla intuitiivteaduste kooli õppima, on aga intuitiivteaduste päeval võimalik sooritada vastuvõtuvestlus. "Selleks tuleb neil kaasa võtta dokumendifoto ja 100 krooni sisseastumismaksu," lisas Ingvar Luhaäär.

"Intuitiivteadused on teadused, mida ei saa mõõta ega loodusteadustega sarnaselt katsega kontrollida. Alati on inimesi, kes kätega ravimist, ennustusunenägusid, astroloogiat, intuitsiooni arendamist, selgeltnägemist jms. eitavad ja nii jääb see ka edaspidi," tõdes Luhaäär.

Jaanika Kressa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles