Viljandimaa parim sportlane Küllo Kõiv hukkus autoõnnetuses

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti üks paremaid vabamaadlejaid, kahel olümpial osalenud Küllo Kõiv hukkus ööl vastu esmaspäeva Viljandis olnud autoõnnetuses.

Sõiduauto Mercedes-Benz 500 kaotas suurel kiirusel juhitavuse, sõitis teelt välja ning rammis elektriposti ja puud, teatas "Sakalale" Viljandi politsei. Liiklusõnnetus juhtus Vaksali tänaval Leola ja Hariduse tänava vahelisel lõigul.

Oma parimasse sportlasikka jõudnud 25-aastane Kõiv suri saadud vigastustesse kohapeal. Autot juhtinud 26-aastane Toomas ja kaassõitja 20-aastane Piret viidi raskete vigastustega haiglasse. Autojuhil tuvastati haiglas 0,65-promilline joove.

Õnnetuskohal viibinud pealtnägija sõnul sõitis auto pikali nii elektriposti kui teele ette jäänud puu. "Puust jäi alles vaid umbes inimesekõrgune känd ning auto esiosa muutus suureks rauakänkraks," rääkis ta.

Liikluspolitsei andmetel oli kolmeliikmeline autos olnud seltskond enne avariid just Statoili tanklas kanakoibi ostmas käinud. "Pärast õnnetust vedelesid hiljuti tehtud ostud, sealhulgas ka Coca-Cola pudel ja suitsupakk õnnetuskohal koos autoosadega maas," kirjeldas pealtnägija juhtunut. "Pärast õnnetuse ohvrite haiglasse viimist jäi autopedaalide peale vedelema ka üks spordijalats."

"Küllot peeti Eesti maadlusringkondades tõeliseks autoriteediks," rääkis Viljandi maadlusklubi president Valdeko Kalma. "Eesti maadlusele ja Tuleviku klubile oli see suur kaotus igas mõttes, sest Küllo oli ikkagi Eestis parim."

Küllo Kõiv, kes 14. juulil oleks saanud 26-aastaseks, alustas maadlustreeningutega oma isa Aarne Kõivu käe all kuueaastaselt. Oma esimeste suuremate tulemusteni jõudis ta 1992. aastal, mil ta tuli Euroopa juunioride meistrivõistlustel teisele kohale.

Kahel korral on Küllo Kõiv osalenud olümpiamängudel, kus tema parimaks tulemuseks jäi seitsmes koht. Täiskasvanute EM-il sai ta kolm korda neljanda koha.

Kuuekordne Eesti meister ja seitse korda Viljandimaa parimaks sportlaseks tunnistatud Kõiv plaanis oma sportlaskarjääri lõpetada pärast 2000. aastal peetavaid olümpiamänge. Tema viimaseks võistluseks jäi 19. juunil Saksamaal Leipzigis peetud rahvusvahelise maadlusliidu testturniir, kus ta sai seitsmenda koha.

Marko Suurmägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles