Maailmalavadel esinenud trummar mängib Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Han Bennik tunneb ennast laval täiesti vabalt.
Han Bennik tunneb ennast laval täiesti vabalt. Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 16. oktoobril musitseerib pärimusmuusika aidas kontserdil «Improgala» Hollandi legendaarne trummar Han Bennik koos kitarrist Jaak Sooääre ja lauljatar Laura Põldverega. Kontserdile lisavad mastaapsust improkoor Häikijad ja metallikunstnike kooslus Postinstrumentum.

Maestro Han Bennik sai kuulsaks juba kuldsete kuuekümnendate algul kui Euroopa parim svingtrummar. Ta esines ja plaadistas koos selliste korüfeedega nagu Eric Dolphy, Dexter Gordon ja Sonny Rollins. Sestpeale on Bennik tegutsenud Euroopa, Ameerika ja Jaapani lavadel, esitades muusikat dixieland’ist vaba improvisatsioonini, lavapartneriteks kuulsused Wayne Shorterist ja Deve Douglasest Peter Brötzmanni ja Derek Bayleyni.

Eestis on trummiguru esinenud mitu korda, 1994. aastal koos Dave Douglase ja Myro Melfordiga «Jazzkaarel» ning 2003. aastal koos soome saksofonist Mikko Innoneni ja Jaak Sooäärega. Viimati astus ta siin üles mullu oma 70. sünnipäeva puhul, andes kaks haaravat kontserti koos Jaak Sooäärega. Selle aasta suvel valmis duol album «Beach Party», mida Euroopa mõjukas džässiajakiri Jazzwise hindas nelja tärniga viiest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles