Diskorite festivalil nappis publikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Parimaks alternatiivmuusika mängijaks tunnistati festivalil DJ S.I.N (ees), parimaks miksijaks aga Solid Steel (mikrofoniga).Politseireidi kartuses kogunes laupäeval Viljandi kultuurimajja diskorite festivalile poole vähem noori, kui korraldajad lootnud olid.

"Üritus oli vahva ja rahvale meeldis, ainult publikut oli vähe," nentis Viljandi kultuurimaja direktor Tiit Kalmet. Tema andmetel ostis üritusele pileti 175 noort. Koos kutsutud külalistega oli festivalil kakssada inimest.

"Mina ootasin ikka 300-400 pealtvaatajat," lausus Kalmet.

Direktori sõnul arvasid kohaletulnud, et kardetakse politseid ja hiljutine suur reid on noored ära ehmatanud.

Ka 17-aastane festivalil käinud Heikko leidis, et hirm politsei ees võis olla üks põhjus, miks ürituse vastu nii väike huvi oli. Teise põhjusena nimetas ta seda, et alla 16-aastasi peole ei lastud.

"Tean, et päris paljud nooremad ei saanud sisse, kuigi neil huvi oli. Ühel tuttaval on näiteks sõbranna alles 15 ja üksi ei tahtnud ta tulla," rääkis Heikko.

Muidu hindas noormeest üritust sõnadega "tipp-topp".

Tiit Kalmeti sõnul kulges pidu ilma vahejuhtumiteta. Ta kinnitas, et Tallinnast kutsutud turvameestega ei tekkinud ukse peal mingit kauplemise võimalust. Kogu majas hoidis ürituse ajal korda viis pealinna turvajat ning üks inimene valvas baari.

Üks mees võttis enamik auhindu

Þürii esimees Antti Indov hindas festivali õnnestunuks ja lisas, et päevast eelvooru käis vaatamas isegi varasemast rohkem inimesi.

"Auhindu jagasime sel korral veidi teistmoodi kui varem: ei pannud kõiki ühte patta," selgitas ©ürii esimees.

Parima miksija tiitli sai Tallinna diskor Solid Steel, parim alternatiivmuusika esitaja oli samuti pealinnast tulnud DJ S.I.N.

Peaauhinnaks olnud vinüülplaadimängija ja festivali parima diskori nimetuse pälvis Kalle Palling, kes noppis tunnustuse ka parima lava-show eest.

Kalle Pallingule andis 1000 krooni reklaamiraha ja võimaluse saada tööd suvisel üritustel ka Peo- ja Pulmaagentuur.

Publik tunnistas oma lemmikuks samuti Pallingu ning vaid mõne häälega jäi talle alla Viljandi mees Ülar Enn.

Kokku osales festivalil 11 diskorit, neist kolm Viljandist.

Kalle Palling ise ütles, et ta tuli festivalile küll võitma, kuid pärast tugevate konkurentide nägemist ei julgenud ta seda enam oodata. Rapla maakonnas elav, kuid Türil tegutsev noormees on aktiivselt diskosid teinud kuus kuud. Viljandis on ta osalenud ühel peol.

Noorte ettepanekud on oodatud

Tiit Kalmet kinnitas, et festivali korraldatakse ka tuleval aastal. Uut noortepidu kultuurimaja aga lähema kuu või poolteise jooksul ei organiseeri.

"Laseme asjal laagerdada," nentis Kalmet, kelle sõnul oli see juba teine disko, kus on rahvast nappinud.

"Kui noortel on aga endil huvitavaid mõtteid ja nad soovivad näiteks stiili- või muud pidu, siis tulgu ja tehku selleks ettepanek," esitas direktor üleskutse. "Kui on vettpidav idee, siis aitaksime neil ka sponsoreid leida ja asja organiseerida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles