Viljandimaal töötab sõltumatu keskkonnalabor

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maikuu algul sai tegevusloa osaühingu AA Aqua keskkonnalabor.

"Meie laboris saab teha joogivee ja puhastatud heitvee analüüse, joogivee kvaliteedi laboratoorseid uuringuid, mulla analüüse ning vajaduse korral ka üldisemaid keskkonna- ja tervisekaitseuuringuid," selgitas üks osaühingu osanikest Jaak Jaaku.

Oma töös kasutab osaühing uuel tehnoloogial põhinevaid portatiivseid mõõteseadmeid ja bioloogilist aktiivsust näitavaid teste.

"Me oleme valinud kõige moodsama ehk niinimetatud kohverlaboratooriumi ideoloogia," sõnas Jaaku. "Näiteks fotomeeter HACH DR 890 lubab väljaspool laboriruume määrata kuni sada näitajat. Palju proove saame kohapeal ära teha."

Labor asub Väike-Turu tänaval Viljandimaa Tuletõrjeühingu hoones, kus just selleks tarbeks ruumid remonditi.

Firma AA Aqua moodustati 2001. aastal. Praegu on osaühingul üle 20 kliendi. Koostööpartneriteks on Tartu ja Tallinna laborid, mis võimaldab firmal välja anda ka akrediteeritud proove.

Jaaku sõnul aitas firma Raivo Puuritsa angerjakasvatusel saada jagu kalade kasvatamisel tekkinud veemuredest ja teeb tihedat koostööd osaühinguga Tulies, kes tegeleb Lõuna-Eesti veetöötlusseadmete tehnoloogiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles