Muuseumis avatakse kirikusümbolite näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseum
Viljandi muuseum Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval, 10. oktoobril kell 16 avatakse Viljandi muuseumis näitus «Igaviku märgid — sümbolitesse talletatud tarkus».

Näituse idee autori, koostaja ja projektijuhi Hedi Vilumaa sõnul leiavad fotode ja eksponaatide abil kajastamist sümbolid Eesti evangeelse luterliku kiriku Viljandi praostkonna paljudest kirikutest. Viljandimaa kirikutes leidub hulk vanemaid või uuemaid kiriklikke sümboleid: kukk või rist kirikutornis, kala ja silm, viinamarjad, lammas või härg ja palju muudki.

Enamik kunstilise ja ajaloolise väärtusega ehitisi, aga ka tänapäevaks juba muinsuskaitsealust vara, tekstiile ja muid kirikutes kasutatavaid esemeid on läbi aegade kaunistatud kindlate märkide ja sümbolitega. Miks nii ja mida need tähendavad?

Väljapanek on mõeldud eri vanuserühmadele asjaarmastajatest professionaalideni, samuti koolidele ajaloo-, kodu- ja kultuuriloo ning usundiõpetuse õppekäikudeks. Koolidel on kokkuleppel näituse koostajaga võimalik tellida teemakohaseid loenguid ja muuseumitunde.

Näitus jääb avatuks 23. novembrini ning seda saab vaadata teisipäevast laupäevani kella 10—17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles