Eesti hobuse olümpiakuld on sama tõenäoline nagu kaks lotovõitu järjest

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenberg märgib, et hobuseid aretades kvaliteedi pealt kokku hoida ei tohi. Eestist on välja müüdud väga huvitavaid loomi, kuid tõenäosus ratsutamises maailma tippu jõuda on sama suur kui saada kaks järjestikust lotovõitu.
Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenberg märgib, et hobuseid aretades kvaliteedi pealt kokku hoida ei tohi. Eestist on välja müüdud väga huvitavaid loomi, kuid tõenäosus ratsutamises maailma tippu jõuda on sama suur kui saada kaks järjestikust lotovõitu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Belgias Zangersheide kasvanduses selgitati välja maailma parimad noorhobused. Ligi seitsmesaja võistleja seas võttis mõõtu ka Hummuli trakeen Peron.

Ükski Eestist võistlustele sõitnud hobune finaalidesse ei pääsenud ning parimad kohad võtsid iirlased ja belglased.

Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenbergi sõnul oli teiste osalejatega võrreldes meie omadel vähe võistluskogemust. Kui suurtes ratsutamisriikides on maailmameistrivõistlustele lubav sõel väga tihe, siis Eestist pääses sinna igaüks, kellel oli tahtmist ja ettevõtlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles