Kodus lavapõranda barjääri pole

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dandarvaanchig Enkhjargali morin khoor’i kohustuslik element on uhke ratsupea. Instrumendi keeled on aga tehtud hobusejõhvidest.
Dandarvaanchig Enkhjargali morin khoor’i kohustuslik element on uhke ratsupea. Instrumendi keeled on aga tehtud hobusejõhvidest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Enamik reedel ja laupäeval peetava traditsioonilise pärimusmuusika lõikuspeo kontserte leiab küll aset pärimusmuusika aidas, kuid esinetakse ka Viljandi gümnaasiumis ja Rohelise Maja kodukohvikus ning kolm muusikut avab publikule oma koduukse.

Juhan Uppin tutvustab Maarja Nuudi kodus Aksel Tähnase päkarauakandle võimsat kõla ja vanameistri lugusid talle omases mängutehnikas ning loomulikult kuuleb ka Teppo lõõtsa.

Viiuldaja Johanna-Adele Jüssi esitab Jalmar Vabarna juures vanu lugusid, mis on kuulajatele suure tõenäosusega täiesti uued. Laudaukse Kääksutajad laulab Katrin Laidre katuse all oma lemmiklaule ja loitse ning sekka uuemaidki värskelt plaadilt «Kokku». Regilauludele lubab ta lisada natuke oma kiiksu ja kääksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles