Viljandlasest riigikogulane tutvus sõjatandriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst leitnant Lauri Lemming, teavitusohvitser kapten Viljar Kurg, riigikaitsekomisjoni liige Tõnu Juul ja kontingendi ülem kolonelleitnant Kajari Klettenberg on kõik Viljandimaa mehed. Pildilt puudub samas kohas teeniv seersant Risto Ziets.
Arst leitnant Lauri Lemming, teavitusohvitser kapten Viljar Kurg, riigikaitsekomisjoni liige Tõnu Juul ja kontingendi ülem kolonelleitnant Kajari Klettenberg on kõik Viljandimaa mehed. Pildilt puudub samas kohas teeniv seersant Risto Ziets. Foto: Erakogu

Jaanuari lõpul ja veebruari alul käis rühm riigikogu liikmeid aastaid sõjakeerises vaevelnud Afganistanis.


Riigikogu Viljandimaalt valitud liige Tõnu Juul kirjeldab Afganistani kui riiki, kus eurooplase välimusega inimene peab kuulivestiga ringi liikuma ja pealinna tänavatelgi pole relvastatud saatjateta liikumine soovitatav.



Tõnu Juul, mida teie reis Afganistani endast kujutas? Kes ja mis eesmärgiga selle korraldas?

Riigikogu riigikaitsekomisjoni delegatsioon viibis Afganistanis 29. jaanuarist 5. veebruarini ning see oli meie esimene reis sinna.



Visiidi eesmärk oli tutvuda Eesti kaitseväelaste tegevusega Lõuna-Afganistanis. Samuti tahtsime saada ülevaate koalitsioonivägede ja rahvusvaheliste tsiviilmissioonide tegevusest ning sellest, kuidas edeneb Afganistani julgeolekujõudude, sealhulgas sõjaväe ja politsei väljaarendamine.



Kus piirkonnas te täpsemalt käisite?



Delegatsioonil oli kohtumisi Kabulis ja käisime ka Lõuna-Afganistanis.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles