Hotellid vaevlevad öömajaliste puuduse käes

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grand Hotell
Grand Hotell Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui Viljandi pärismusmuusika festivali neljal päeval on linnas ja ka enamikus maakonna majutusasutustes võimatu vabu kohti leida, siis ülejäänud ajal aastast kannatavad paljud neist alatäitumuse all.


Viljandimaa öömajade voodikohtade arv on viimase kümnendiga mitmekordistunud: mullusel tippkuul juulis võis siin korraga ulualust leida tervelt 973 turisti. Kahjuks ei olnud külalisi pooltki nii palju, kui siia mahtunuks. Statistikaameti andmetel küündis voodikohtade täitumus kõigest 27 protsendini ja seejuures oli juuli kõige parem kuu. Tubade täitumus oli küll mõnevõrra suurem, kuid seegi ei ulatunud üheski kuus kolmandikuni.

Kõige nutusem olukord oli mullu jaanuaris, kui voodikohtade täitumus langes kõigest üheksa protsendini. Seejuures on pakutavaid voodikohti külmal ajal ligi veerandi võrra vähem kui südasuvel, sest mitu öömajapakkujat tegutseb ainult kõrghooajal.

Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Tõnis Kortsu arvates tuleb igal majutusasutusel töötada klientide leidmiseks välja oma nišš. Sama meelt oli Energia talu pidav Aivar Siim. Tema nentis, et kui ta peale majutuse pakkumise ei tegeleks ravimtaimedega, poleks tal võimalik vee peal püsida. «Me ei müü mitte voodikohta, vaid loodustooteid, vaikust — ühesõnaga elamust,» lausus ta.

Angela Aru Viljandi turismiinfokeskusest ennustas, et sel aastal jääb Viljandimaad külastavate siseturistide arv enam-vähem samaks ning väliskülaliste hulk langeb üldjoontes niipalju, kui neid eelmisel aastal tänu laulupeole rohkem oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles