Ööpäeva eri lõikudes mitmel keelel, ühel meelel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastacas ja Tenniscoats Tokyo metroos. Juhusliku mööduja mobiiltelefoniga klõpsatud foto. «Yaki-Läki» esitluskontsert Viljandisse paraku ei jõua, küll aga on Ramo Teder koos Hiiu kannelde trioga Luud laval nädala pärast pärimusmuusika aidas peetaval lõikuspeol.
Pastacas ja Tenniscoats Tokyo metroos. Juhusliku mööduja mobiiltelefoniga klõpsatud foto. «Yaki-Läki» esitluskontsert Viljandisse paraku ei jõua, küll aga on Ramo Teder koos Hiiu kannelde trioga Luud laval nädala pärast pärimusmuusika aidas peetaval lõikuspeol. Foto: Erakogu

Soomes elava Viljandist pärit muusiku Pastaca ning Jaapani duo Tenniscoats ühisalbumi «Yaki-Läki» tegemine oli plaadifirma Õunaviks vaatevinklist üks vaimu kütkestav protsess.

«Osaliste mõningane geograafiline distants, kuuetunnine ajanihe ning keelelise ja kultuurilise taustsüsteemi erinevus on lisanud ettevõtmisele kontinentidevahelise seikluse mõõtme,» arutleb Õunaviksi eestvedaja Villem Valme. «Kõige kiirematel päevadel, kui käis lugude lõplik lihvimine, oli Tenniscoats hoopistükkis New Yorgis kontserte andmas, nii et kõik osalised asusid ööpäeva eri lõikudes. Aga et jaapanlased seal ühelegi kirjale nagunii ei vastanud, siis polnud sellest midagi.»

Pärast tsunamit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles