Vabatahtlikud tegid metsades ära mitme tonni jagu musta tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigi valdade koristustööde koordinaatorid kiitsid kampaanias «Teeme ära!» kaasa löönud vabatahtlikke entusiasmi ja rõõmsameelsuse eest.

Ürituse Viljandimaa koordinaator Mari Joamets ütles, et registreerunuid oli umbes 1100, kuid tööd tegi märgatavalt rohkem inimesi. Kohalike elanike kõrval aitasid Viljandimaad puhastada tallinlased ja mujalt kaugemalt tulnud inimesed.

Halliste valla lipuplatsil aitas prügi autole laadida president Toomas Hendrik Ilves.

««Teeme ära!» on väga tähtis vabatahtlik algatus ning rõõm on tõdeda, et rahvas on täna nii agaralt töös,» ütles president.

Lähematel päevadel viiakse kokku kogutud jäätmed Viljandi või Väätsa prügilasse.

Koordinaator Mari Joamets tõi eriliste leidudena välja vintpüssi padrunid, omanikult varastatud pangakaardi ja Tarvastu vallast leitud sepistatud tööriistad. Metsa alt toodi ära sadade kilogrammide viisi kasutatud mähkmeid ja hügieenisidemed, suurematest esemetest olid tavalised tualetipotid, mitmesugused mööblitükid, televiisorid ning autorehvid.

Saarepeedi—Karula tee ääres metsa all ja kraavis vedeles kõige enam klaasi. Seda oli nii ohtralt, et nappis eraldi kilekotte. Nagu tunnistas Mari Joamets, oli kotipuudust ka teistes paikades, kuid töötegemist see siiski ei takistanud. Need talgulised, kes pidid lipujaama jõudes leppima tõdemusega, et neile prügi ei jagu, leidsid samuti tegevust, puhastades teeveeri kaardistamata väiksemast prahist.

Karksi valla talgulised jätsid osa kotte tee äärde vaatamiseks. «Et möödasõitvad prügiloopijad näeksid oma tegevuse vilju,» lausus Mari Joamets.

Saarepeedi valla koordinaator Maire Palutaja rõõmustas, et üritus läks igati korda. Tema sõnul tegi laupäeval Saarepeedi vallas prahile tuule alla paarsada inimest, kes korjasid kokku umbes 15 tonni prügi. Nädal enne üleriigilisi talguid koguti varem kaardistatud kohtadest kokku kõik ohtlikud jäätmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles