Kohus mõistis mehe tuttava surma eest vangi

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile langetatud kohtuotsuse järgi tuleb ligi seitsmeaastane vanglakaristus ära kanda mehel, kes on põhjustanud tuttava surma ja pannud toime veel mitu kuritegu.

Süüdistuse järgi tungis 34-aastane Urmas Merida tänavu 8. juulil ühes elamus peetud sünnipäevapeo ajal kallale oma 37-aastasele tuttavale.

Asja uurimist juhtinud prokuröri Merike Tiku sõnul sai meestevaheline tüli alguse Merida naistuttavast, kuid pole selge, kas ohver ütles naisele midagi solvavat või tabas Meridat armukadedushoog.

«Merida väidab, et asi oli solvamises,» lausus Tikk. «Samas räägivad seltskonnas olnud inimesed, et ta ei läinud teisele mehele kallale kohe pärast väidetavat solvangut, vaid nad jõid üheskoos alkoholi edasi.»

Südaöö paiku tõusis Merida püsti ja hakkas tugitoolis istuvat 37-aastast meest rusikate ja jalgadega peksma. Hoope said nii keha, nägu kui pea. Löömise lõpetanud, asutas Merida korterist väljuma, kuid naasis siis uimasena tugitooli jäänud ohvri juurde ja peksis teda veel.

Kallaletungist eluohtliku tervisekahjustuse saanud mehel tekkisid vigastuste tüsistustena tervisehäired ja ta suri nende tagajärjel 22. juulil.

Kohus tunnistas Merida süüdi tervisekahjustuse tekitamises ja sellega elu ohtu seadmises ning ettevaatamatusest teise inimese surma põhjustamises.

Samuti mõisteti ta süüdi ebaseadusliku võrkulülitamise teel elektrienergia kasutamises. Seda tegi ta oma elukohas tänavu veebruarist juulini.

Kohus karistas Meridat kuueaastase vangistusega, kuid et tegemist oli lühimenetlusega, vähendati mõistetud karistust ühe kolmandiku võrra, nagu seadus ette näeb.

Meridale kanda jäänud nelja-aastasele vangistusele liidetakse talle varem röövimise eest mõistetud karistuse ärakandmata osa ning kokku tuleb mehel vanglas veeta kuus aastat ja kümme kuud. Karistuse kandmise alguseks arvatakse 19. juuli, mil kurjategija vahi alla võeti.

Menetluskuludena peab Merida tasuma üle 18 000 krooni ja kannatanutele peab ta maksma üle 15 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles