Jäälõhkujatel on õpipoisiaasta

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seltskond Viljandi jäähokihuvilisi on leidnud endale väljakutse: osaleda Tartu jäähokiliigas. Kaks korda on Jäälõhkujate nime kandev meeskond liigamängus ka kodupubliku ette astunud.

Võistkonna eestvedaja Marko Kiivikase jutu järgi osaleb nende treeningutel tavapäraselt veidi alla paarikümne mängija ning Tartu turniirile on kirja pandud 19 meest.

Seni on Jäälõhkujad liigas pidanud viis kohtumist ning möödunud pühapäeval rõõmustas ta oma esimeses kodumängus nii iseend kui pealtvaatajaid hooaja esimese võiduga. Tulemusega 5:3 alistas ta Jõgeva Pedja.

Neljapäeval teises kodujääl peetud liigakohtumises tuli Jäälõhkujatel aga vastu võtta 1:7 kaotus Tartu Condorilt, kes hoiab turniiritabelis teist kohta.

«Tulemus oli küll kurb, aga piinlikkust me mängu pärast tundma ei pea,» ütles üks võistkonna liikmetest Reikko Jents. «Meile on see tutvumise ja õppimise hooaeg.»

Jents tõdes, et mehed vajavad hädasti juhendajat ja veel suurem puudus on väravavahist, keda nad on teistelt meeskondadelt laenanud.

«Ehk õnnestub meil lähemal ajal väravavahi varustus laenata ning võimalik, et saame siis ka mõnda kohalikku meest väravas seismas näha,» avaldas Marko Kiivikas lootust.

Tema sõnul ühendab Viljandi hokimängijaid meeskond, ent klubi veel asutatud ei ole.

«Klubi moodustamisest on küll juttu olnud, ent kes selle juhtimise ja töökorralduse enda kanda võtab ning kuidas see korrektselt ja tõhusalt toimima hakkab, on suur küsimärk,» rääkis Kiivikas, kes seni on korraldanud Jäälõhkujate kohtumisi Tartu liigas ning vahendanud treeninguaegu.

Marko Kiivikase jutu järgi on meeskond seni saanud jäähalli haldava sihtasutusega kokkuleppel treeninguid ja kohtumisi pidada halli kasutamise tavapärasest tunnihinnast soodsamalt. Paraku saavad nad seda teha pärast halli sulgemist. Seetõttu algas ka neljapäevane mäng alles kell 21.

«Loodetavasti leiame edaspidi parema lahenduse,» lausus Kiivikas.

Marko Kiivikas ja Reikko Jents rõhutasid, et eelkõige ühendab kohalikku hokimeeskonda siiski rõõm sellest haaravast ja põnevast mängust.

«Võib-olla kolme-nelja aasta pärast võtame endale kõrgemad sihid,» pakkus Jents.

«Oma seltskonnaga mängisime hokit juba siis, kui siin korralikku jääväljakut polnud. Nüüd on võimalused tunduvalt paremad ning oleks rumalus neid kasutamata jätta,» lisas Marko Kiivikas ning nentis: «Tartu liigas osalemine on meile paras väljakutse — vaheldus niisama jääl sudimisele.»

Millal on Jäälõhkujate järgmine Tartu liiga kohtumine, ei osanud võistkonna eestvedaja veel öelda. «See selgub lähemal ajal,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles