Jääväljak saab uued omanikud

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Jäälõhkuja klubis mängiv Reikko Jents ütles, et nii hokimängijad kui teised uisuhuvilised ootavad juba uut hooaega. Eile poseeris ta väljakul plätudega, sest jääkirmet leidus seal vaid vihmaveelompidel.
Viljandi Jäälõhkuja klubis mängiv Reikko Jents ütles, et nii hokimängijad kui teised uisuhuvilised ootavad juba uut hooaega. Eile poseeris ta väljakul plätudega, sest jääkirmet leidus seal vaid vihmaveelompidel. Foto: Elmo Riig

Sihtasutuse Viljandi Jääkeskus eestvedamisel aasta tagasi valminud jääväljakul algab õige pea uus hooaeg, kuid siis juba uute omanikega.

Senise sihtasutuse juhtimisel on väljakut jäänud kummitama võlad. Eesti jäähokiliidu president ja jääkeskuse nõukogu liige Priit Vilba nentis, et hädaldada võiks palju, kuid see ei aita edasi minna.

Tema sõnul soovivad sihtasutust ohjama hakata jääväljakut ehitanud osaühing Suja Ehitus ja idee toetaja, aktsiaselts Toom Tekstiil, kes loovad uue sihtasutuse.

«Olin neid varem praeguse sihtasutuse nõukokku kutsunud, sest on hea, kui juhitakse kohapeal, aga nad arvasid, et oleks parem moodustada omaette sihtasutus,» lausus Vilba. «Jäähokiliit pole selle vastu. Meile on oluline, et Viljandis tegutseks jääspordibaas ja kõik asjahuvilised saaksid seda kasutada.»

Suja Ehituse tegevjuht Rando Sepp märkis, et senisel sihtasutusel tekkis jäähalli rahastamisega suuri raskusi: see võlgnes Suja Ehitusele ja Eesti Energiale koos viivistega ligi neli miljonit krooni.

Raskustest välja

«Kuidagi oli vaja raskustest välja tulla, et lugu pankrotiga ei lõpeks,» selgitas Sepp. «Selleks on loodud osaühing Viljandi Jääkarud, kes on asutamas sihtasutust Viljandi Jäähall. Jääväljak peab end majandama hakkama, mitte olema must auk, kuhu kaduvast rahast keegi midagi ei tea.»

Sepa sõnul lähema kolme kuu jooksul uus ja vana sihtasutus lõimuvad, misjärel jääb ettevõtmist juhtima uus sihtasutus ning vana likvideeritakse.

Viljandi Jäähalli hakkavad kureerima selle asutajad Suja Ehitus ja Toom Tekstiil ilma hokiliiduta.

«Aga partnerina aktsepteerime jäähokiliitu ja Priit Vilbat ka edaspidi,» lubas Sepp.

Vilba ütles, et on sellise asjade käiguga rahul ning hokiliit on nõus Viljandisse organiseerima rahvusvahelisel tasemel võistlusi, kui selleks on tingimused tagatud.

Hokisõpradele ja teistele uisuhuvilistele ei muutu sihtasutuste vahetudes mõlema kinnitusel midagi ning jääväljak jätkab varsti tööd.

Ettevalmistus algab

«Novembri algul alustame jääväljaku avamise ettevalmistustöid,» lausus Sepp. «Loodame uksed lahti teha detsembris, aga võib-olla juhtub see juba novembris.»

Viljandi jääväljak on suure plaani esimene etapp. Senine sihtasuhtus kavandab jääväljaku ehitada kinniseks halliks, kus saaks uisutada aasta läbi. Tärminina on välja käidud 2011. aasta november.

Nagu Sepp lisas, võtab uus sihtasutus üle vana lubadused ja asub pingutama selle nimel, et kõik reaalselt teostatav ellu viia.

Arvamused

Rein Triisa,

abilinnapea

Viljandi linn ei ole jääväljaku omanik ega sihtasutuse liige. Meil on leping, et ostame koolilastele tunde. Uueks hooajaks oleme selleks planeerinud 700 000 krooni.

Kuidas asjaosalised oma raha ja võlgadega hakkama saavad, seda peavad nemad ütlema. Kui jääväljak uut hooaega alustab, ei ole linnal etteheiteid.

Sulev Viies,

jäämeister

Jääväljaku betoonist pind tahaks veel üht ülevalamist, see on siin-seal veidi ebatasane.

Esimesel hooajal oli jää suhteliselt hea, aga vihma ja lund sadas sisse.

Hooaeg näitas, et sellist väljakut on Viljandisse vaja. Tung oli suur, mõnel päeval soovis jääle korraga üle saja lapse, lubatud on kuni 120.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles