Kukeräädsik lühendas suvel lahtiolekuaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi lossimägede külje all tegutsev päevatuba Kukeräädsik on otsustanud suveks töökoormust vähendada ja võtab lapsi hoiule ainult etteregistreerimisega.

Päevatuba pidava osaühingu Lapsehoiuteenused juhataja Irina Porohov rääkis, et kui senini said soovijad oma last igal ajal päevatuppa hoiule anda, siis nüüd on tarvis tulekust kuni septembrini ette teatada.

«Põhjus on selles, et suvel üks lapsehoidja puhkab, mina pean aga vahepeal mujal töötama — olen lapsehoidjaks kutsutud ka pulma ja muudele üritustele,» kõneles juhataja.

Varem teada antud päeval ja kellaajal on lapsehoidja päevatoas aga olemas.

Porohov tõdes, et juunikuus on lapsevanemate huvi päevatoa vastu ka tunduvalt vähemaks jäänud. «Ilmselt seetõttu, et suurematel õdedel-vendadel on koolivaheaeg ning samuti käiakse peredega reisimas,» leidis ta. «Lastel on suvel teised võimalused ja meiegi otsime muid väljundeid.»

Seni tegutsetud nelja kuuga jäi Porohov rahule. 1. veebruaril avatud päevatoa esimene kuu oli üsna vaikne, kuid märtsis hakkas inimeste huvi selle vastu kasvama. «Mais meie käive esimese kuuga võrreldes juba viiekordistus.»

Päevatoas käis nelja kuu jooksul 29 last, neist sagedasi külastajaid oli 20.

Irina Porohov tunnistas, et võrreldes algusega on päevatoa töökorralduses tulnud teha mõningaid muudatusi.

Algul oli plaanitud toit sinna tuua toitlustusega tegelevast ettevõttest ning kohapeal soojendada, kuid selgus, et päevatoa tingimused ei vasta tervisekaitse nõutavatele toitlustamise tingimustele.

«Nüüd on meil leping lähedal asuva waldorfkooliga, kus tegutseb ka sõimerühm. Kaks korda päevas saavad lapsed seal sooja toitu,» kõneles Porohov.

Juhataja sõnas, et sügisest loodab ta oma tegevusele toetust saada Viljandi linnavalitsuselt. «Siis soovime viis last kokku saada ja alustada taas täiskoormusega tööd,» lausus ta.

Vaatamata suvisele puhkusele kavatseb Kukeräädsik pärimusmuusika festivali ajal oma uksed lahti hoida. Reedel ja laupäeval on siis lapsevanematel võimalik kasutada sealseid ruume lapse mähkimiseks, toitmiseks ja lõunauinakule sättimiseks.

Päevatuba Kukeräädsik asub Viljandis Lossi ja Pika tänava nurgal Varese silla juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles