Hokimängijad võtsid esimesed võidud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval osales Viljandi jäähokimeeskond Jõgeval Valdur Rajalo mälestusturniiril ning saavutas nelja amatöörklubi konkurentsis tähelepanuväärse teise koha.

Õieti jagus võistlushokit nädalavahetuse mõlemasse päeva, sest laupäeva pärastlõunal võõrustasid viljandlased Männimäe kunstkattega jääväljakul pealinna klubi Kosmos, mille rivistuses taltsutas litrit ka jäähokiliidu president Priit Vilba.

Viljandi võistkond mängis nelja viisikuga ning võitis külalisi pingelises heitluses 6:5. Viimased paar kuud treener Olle Sildre käe all hokitarkusi omandanud meestele oli see kahe varasema kaotuse järel esimene võit. Viljandlastest osutus ühe värava ja ühe väravasööduga resultatiivseimaks eelkõige jalgpallurina tuntud Mark Orav.

Traditsioonilisele Valdur Rajalo mälestusturniirile Jõgevale sõitsid Viljandi au kaitsma kolm ründekolmikut ja kaks kaitsepaari.

Ligi paarikümnekraadises pakases mängitud miniturniiril pidas Viljandi meeskond kolm võrdset lahingut, suutes kaks neist võita. Tulemusega 2:1 alistas ta Jõgeva Pedja teise rivistuse ning skooriga 1:0 Tartu Veskioru Pullid.

Suure panuse viljandlaste triumfi andis kohalikelt laenatud väravavaht Mati Tali. Viimases ning ühtlasi turniiri esikoha otsustanud kohtumises Jõgeva Pedja esinduskoosseisu vastu pidid nad aga temata läbi ajama. Võrdses ja mõlemapoolsete võimalustega tapluses panid lõpuks oma kogemused ja parema füüsilise ettevalmistuse maksma jõgevala-sed, võites 2:0.

Viljandlased saavutasid kahe võiduga teise koha. Kolmes mängus karistasid nad vastaseid kokku kolme väravaga, lastes endale lüüa täpselt sama palju.

Viljandi meeskonna tabamuste sooritajad olid Ott Viita, Mihkel Peips ning Marko Kiivikas, kelle korraldajad valisid ühtlasi meeskonna parimaks mängijaks.

Kiivikase sõnul läksid nad Jõgevale vaid kogemusi hankima, ent naasid sealt endalegi üllatuseks teise koha karikaga. Ta lisas veel, et tehniliselt vilunumate vastu mängides tõid neile edu hea meeskonnavaim, kõrge mängudistsipliin ja vastastest pisut pikem pink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles