Viljandi oodatav jäähall juba valmib

Aivar Aotäht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile oli tulevase jäähalli alune plats kaetud soojendustorustikuga. Külmutustorustiku panekuni läheb aega.
Eile oli tulevase jäähalli alune plats kaetud soojendustorustikuga. Külmutustorustiku panekuni läheb aega. Foto: Elmo Riig

Viljandi Linnavalitsus andis esmaspäeval loa ehitada linna jäähall, aga eeltööde tõttu oli varasem tühermaa muutunud ehitustandriks juba augustis.

Ühtlasi kinnitas linnavalitsus üleeile tulevase spordirajatise projekti. Jäähalli ehitamiseks moodustatud sihtasutus Viljandi Jääkeskus hakkab hiljem ka omanikuna halli eest hoolitsema.

Sihtasutuse nõukogu liige, Eesti Jäähoki Liidu presidendi Priit Vilba sõnul on praegu kõik kulgenud hästi ja probleemideta. «Peaksime senise tempoga olema enam-vähem graafikus, ehkki ehitusturg on suhteliselt üle kuumenenud ning projekteerijaid ja ehitajaid pole lihtne leida.»

Linna toetus

Linn otsustas ehituse heaks anda pool miljonit krooni. Abilinnapea Rein Triisa ütles, et kui varem kavandati see summa ehituseelseteks toru- ja kaablitöödeks, siis hiljem otsustati toetuse kasutamine jätta ehitaja otsustada.

Pärast jääväljaku valmimist hakkab linn 600 000 krooni eest aastas ostma lastele ja spordirühmadele uisutunde.

«Olen asjade praeguse kuluga rahul,» kinnitas Triisa ja hindas, et sihtasutus püüab tõsiselt oma eesmärgi poole.

Seda, kuidas hakkab jäähall mõjutama uisusõprade elu ja kuivõrd uisutamine Viljandis nii harrastajate kui sportlaste hulgas edusamme teeb, ei osanud abilinnapea ennustada.

«Eks see sõltu suuresti eestvedajast ehk siis sihtasutusest Viljandi Jääkeskus,» lausus ta. «Ma ei tea öelda, kuidas nad hakkavad oma tööd korraldama.»

Hall ehitatakse etappide kaupa. Algul valmib sügisest kevadeni töötav tehisjääväljak ja hiljem muudetakse see halliks, kus saab uisutada aasta läbi. Jäähalli valmimise tärmin on 2011. aasta november.

Viljandi Jääkeskuse nõukogu liige Priit Vilba rääkis, et kui algul oli halli kogumaksumuseks hinnatud umbes 30 miljonit krooni, siis praeguseks on summa 35—40 miljonit. Sellest kümme miljonit krooni nõuab esimene etapp.

Vilba nentis, et töö tegemiseks on võetud pangalaenu ning ehitamist hakkavad toetama Viljandi ettevõtjad. Tema andmete järgi on kindlalt oma jah-sõna öelnud aktsiaselts Toom Tekstiil, kes ei jää ainukeseks.

Tärmin on novembris

EKE Projekti maamõõtja Gunnar Jaadla lausus ehitustandri kohta, et ruumi oleks pidanud olema natuke rohkem. Tulevase halli ühes ääres kasvavad kased muudavad edasise ehitustöö tema hinnangul ilmselt raskemaks.

«Muidu pole viga,» lisas ta. «Maa on korralik, soine ala jääb mitusada meetrit eemale ega sega jäähalli mitte kuidagi.»

Peatöötvõtja, osaühingu Suja Ehitus tegevjuht Rando Sepp ütles, et kõik sujub ja ilm soosib ehitustöid. Alltöövõtjana abistab Suja Ehitust neli firmat, sealhulgas Soomest pärit spetsialistid.

Sepp kinnitas, et määratud tärminiks ehk 30. novembriks on jäähalli esimene etapp valmis. Tema hinnangut mööda on tehtud isegi üle poole vajalikest töödest.

Ehitusfirma tegevjuht ise jäähalli jääd ilmselt proovima ei lähe. «Ma polegi kunagi uisutanud,» muheles ta. «Siiski, lapsena korra proovisin ja väänasin jala välja.»

Abilinnapea Rein Triisa seevastu on uisutamisega rohkem kokku puutunud, ehkki viimased kogemused jäävad aastate taha.

«Ma usun, et see on nagu rattasõit — kui kord ära oled õppinud, siis enam ei unusta,» sõnas ta ja lubas ka valmiva halli jääl proovi teha. «Seal siis kohtume!»

ASUKOHT

Jäähall kerkib Männimäele aadressil Puidu tänav 8. Kinnistu suurus on 5155 ruutmeetrit. Nurgakivi panek on planeeritud 25. septembriks.

Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles