Lauluvõistlus andis tudengile tunnustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluvõistlusel «Kaks takti ette» laulis kultuuriakadeemia tudeng Silver Sepp kohtumisest Kaevumäel.
Lauluvõistlusel «Kaks takti ette» laulis kultuuriakadeemia tudeng Silver Sepp kohtumisest Kaevumäel. Foto: Elmo Riig

Viljandi Kultuuriakadeemias pop-džässi erialal õppiv Silver Sepp jõudis Eesti Televisiooni korraldatud lauluvõistlusel «Kaks takti ette» viiendale kohale.

Silver Sepp vaatas juba lapsena televiisorist «Kahe takti» võistlust, kus teiste seas astusid üles Airi Allvee ja Siiri Sisask. Kui 1999. aastal võitis Tanel Padar, oli ta kindel, et peab tulevikus ka ise osalema.

«Tõsisem huvi laulmise vastu tekkis mul alles keskkooli viimases klassis. Enne õppisin laste muusikakoolis klarnetit ja omal käel trumme,» rääkis Sepp. «Kui olin kümneaastane, oli mu kodukohas Treimanis laste kontsert, kus ma tahtsin laulda «Kuku sa kägu, kuldalindu», aga see ei tulnud üldse välja ja mind ei lastudki lavale!»

Poiss ei lasknud end esimesest kurvast kogemusest heidutada ning keskkooli viimases klassis tõi ta Pärnumaa lauluvõistluselt peaauhinna.

Eestikeelne võistluslaul

«Kahe takti» võistluse esimeses voorus esitas Silver Sepp laulu «Kohtume», mis kutsub kokku saama Kaevumäel. Loo autor on ülemöödunud aastal kultuuriakadeemia lõpetanud Andres Vaga.

«Oleme Andresega, kes mängib kitarri, siin-seal kahekesi esinenud ja see lugu on alati hästi käima läinud,» põhjendas Sepp valikut.

Toetajaid oli palju

Teine lugu, ingliskeelne «Gethseman» pärineb muusikalist «Jesus Christ Superstar», mille Vanemuise teatris välja toodud versioonis mängis Silver Sepp üht apostlit.

«Tundsin, et sellel laulul on kandepinda ning ma saan ennast selle kaudu väljendada.»

Esimesse muusikali sattus Silver Sepp juba kaheteistkümnendas klassis, kui Endla teatris etendus Genialistide «Hea lugu». Muusikalinäitlejaks ta saada ei soovi, kui just otse keegi ei kutsu. «Muusikalikooris laulmine on väsitav ning võtab hulga aega ära.»

«Kahe takti» eel aitas kultuuriakadeemia lauluõpetaja Sirje Medell lugudele viimast lihvi anda ning telemajja finaalvõistlusele sõitis Silver Seppa toetama bussitäis rahvast.

«Nad istusid tagareas ja kütsid mind üles, huilgasid ja karjusid loo ajal!» ütles laulja tänulikult.

Võistluse võitja Laura Põldvere esines kõige esimeses saates koos Silver Sepaga ning oli üks tema lemmikuid.

Õpetab lastele klarnetit

Lisaks kultuuriakadeemiale võib Silver Seppa tihti kohata Viljandi Muusikakoolis, kus ta õpetab kaheksale lapsele klarnetit. Mõne korra on ta teinud koostööd tantsuprojektidega.

«Ma olen huvitatud kunstide ühendamisest. Kuulus saksofonimängija Sonny Rollins on öelnud, et tema enne lavalt maha ei tule, kui sünnib kunst. Selline on ka minu idee, kuigi selleni on raske jõuda.»

Lisaks popile ja džässile peab Silver Sepp endale oluliseks rahvamuusikat. See huvi seob teda elukaaslase, rahvamuusik Cätlin Jaagoga.

«Olen Cätlini ja sõprade ansambliga folgil esinenud. Meie ansambli uueks nimeks saab Ro:Toro, aga selle nime all me veel üles astunud ei ole.»

Akadeemias laulab Silver Sepp ansamblis Jazz GPS, mille järgmine kontsert on maagümnaasiumi jõulupeol.

ELULUGU

Silver Sepp on sündinud 29. septembril 1982. Ta on üles kasvanud Pärnumaal Häädemeeste vallas Treimani külas ning lõpetanud Häädemeeste Keskkooli. Kultuuriakadeemia saksofoni erialale astus 2001. aastal, kuid vahetas selle aasta pärast pop-džässi eriala vastu. Elukaaslase Cätlin Jaagoga on tal neljakuune tütar Emma.

Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles