«Suur maailma atlas» on tulekul

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Atlas, milles on 280 regionaalset ja teemakaarti ning millest arvestatav osa on pühendatud Eestile, jõuab lugejani selle aasta septembri algul.

Eesti Entsüklopeediakirjastuse juhatuse esimees Hardo Aasmäe rääkis, et atlas on koostatud Eesti kultuuriruumist ja vajadustest lähtudes. Maketi on koostanud eesti kartograafia grand old man, geograafiakandidaat Lev Vassiljev.

Atlase juurde kuuluvas registris on ligikaudu 60 000

topo-, oro- ja hüdronüümi. Need omakorda on seotud Eesti Entsüklopeedia teise väljaande märksõnastikuga, mis võimaldab atlast ja entsüklopeediat tulemuslikult koos kasutada.

«Eraldi oleme püüdnud välja tuua meie Venemaa hõimurahvaste asualade kohanimesid algsel kujul, seda venekeelsete kohanimede kõrval. Samuti oleme toiminud mitme teise põlisrahva, näiteks baskide ja katalaanide puhul, kus hispaaniakeelse nimekuju kõrval võib näha baski või katalaani nime,» rääkis peatoimetaja.

Kuigi atlase ettevalmistustööd on juba lõpetatud ning mahukas kaardiköide trükivalmis, on kõigil teadmishuvilistel võimalus öelda uue atlase kohta oma arvamus. Seda saab teha täna kell 14.30 Karksi valla kultuurikeskuses ja kell 17.30 Viljandi raamatukogus korraldatavatel «Suure maailma atlase» esit-lustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles