Ants Särgava sai viienda koha

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemöödunud nädalavahetusel Tallinnas olnud Eesti kiirmale meistrivõistlustel kogus võitja Vitali Šlõkov võrdselt Igor Krupenskiga 11 võimalikust 8,5 punkti.

Meistri selgitamiseks peetud järelmatšil tagas endale tiitli Šlõkov. Võistlustel osales 70 mängijat.

Viljandlane Ants Särgava jõudis kõrgele viiendale kohale. Ants Särgava, Olavi Sepp ja Tarvo Seeman said kõik kaheksa punkti. Kolmikust nõrgim koefitsient andis viljandlasele viienda koha.

«Oli õnne ja veidi vedamist,» hindas mees oma tulemust.

Tavamalest loobunud Ants Särgava on viimastel aastatel tiitlite jagamistel osalenud sügisestel kiir- ja kevadistel välkturniiridel.

«Viies olen ka varem olnud, kõrgemale pole jõudnud,» tunnistas mängija. Oma sõnul tal suuri ambitsioone kummaski mänguliigis siiski pole.

«Minu võimalused kõrgemale tõusta on vaid juhul, kui mõni tugevam alt läheb või siis viimastest partiidest loobub,» oli mees aus.

Ants Särgavast jäi seekord tahapoole Eesti meister Meelis Kanep. Tema lõpetas turniiri 7,5 punkti ja kuuenda kohaga.

Ants Särgava tunnistas, et meistrivõistlustel kavas olnud 25-minutine mõtlemisaeg partii kohta on liiga pikk, tema lemmik on üheminutise mõtlemisajaga mäng.

«Selles olen ma Eesti võistlustel isegi neljas olnud,» meenutas Särgava. «Kahjuks ei taheta selliseid turniire enam korraldada,» nentis ta.

«Muidugi võiksin oma lemmikmänguga võistlusi ise korraldada. Kui aga võrrelda minu võimeid mängija, kohtuniku ja korraldajana, siis organiseerijana olen ma kindlasti kõige saamatum,» rääkis Särgava, kes mõni aasta tagasi Viljandis siiski sellise turniiri korraldas.

«Paraku on nii, et kui ise tahad mängida, ei jõua korraldusega tegelda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles