Viljandi meeskond üritab tabelis kõrgemale tõusta

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki
Jäähoki Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi hokimeeskond lõpetas Lõuna-Eesti liiga avaringi neljandana, ent loodab kevadeks kõrgemale positsioonile tõusta, sest mängijate oskused üha paranevad.


Viljandi hokiklubi juhi Reikko Jentsi sõnul on hooaja esimene pool siinsele võistkonnale alati keeruline olnud, sest mehed peavad esimestele mängudele minema, ilma et oleks saanud enne jääl treenida. «Hooaja alguseks pole meie hallis jää veel valmis,» lausus ta.

Raske algus

Ka tänavuses esimeses kohtumises meeskonnaga Tartu Jõud läks mitu viljandlast jääle pärast suve esimest korda. Sellest hoolimata lõppes see 2:2 viigiga ning domineerivam pool oli Viljandi.

«Pealelöökide poolest olime Jõust pea jagu üle, aga praktikat polnud,» nentis Reikko Jents.

Aja jooksul on viljandlaste mäng paranenud ning avaringi lõpetasid nad seitsme punkti ja kolmanda kohaga. Kokku on hokiliiga teises divisjonis seitse meeskonda.

Reikko Jents meenutas eelmist hooaega, mis algas samuti üle kivide ja kändude, ent mille teises ringis alistasid nad kõik vastased ning lõpuks olid Lõuna-Eesti liiga teises divisjonis teisel kohal.

Selle hooaja algul pakuti viljandlastele võimalust kolida kõrgemasse divisjoni, kuid sellest nad loobusid. «Andsime endale aru, et nii kõrgele me ei küüni,» põhjendas Jents.

Nüüd mängib kõrgemas divisjonis vaid kolm klubi ning mängupraktikat saavad nad väga vähe.

Noori on vähe

Reikko Jentsi arvates võiks Viljandi meeskond end kõrgemal tasemel proovile panna üksnes juhul, kui sellesse tuleks juurde noori ja andekaid mängijaid. Kui paaril varasemal aastal ongi leitud hokist huvitatud 15-16-aastasi poisse, siis sel hooajal noori klubiga liitunud pole. Soiku on jäänud ka lastetreeningud, sest klubi suudab treenimisvõimalust pakkuda vaid neljal kuul aastas.

«Vahepeal tuleb Viljandis ainult joosta ja palli mängida,» tõdes aasta lastele hokit õpetanud Jents. «Ega korvpalli saa ju ka mängida, kui rõngast pole.»

Nii lastelt kui nende vanematelt saadud tagasiside põhjal võib öelda, et paljud noored oleksid hokist huvitatud, kui sellega saaks tegelda aasta ringi. «Vanemad on kurtnud, et nad ei taha oma lapsi vaid neljaks kuuks teisest trennist ära võtta,» sõnas Jents.

Laste treenimisel näeb kohalik klubi mõtet üksnes juhul, kui jäähall saaks ümber kauaoodatud seinad ning jää püsiks seal kuni kuus kuud.

Õnneks hokihuvilisi Viljandis siiski leidub: Lõuna-Eesti liigas mängiva klubi treeningutel käib üle 20 mehe ning linnas on veel teinegi grupp, kes mängib vaid oma lõbuks ja turniiridele ei kipu.

«Selles grupis on paar päris osavat mängijat, kes võiksid ka liigas kaasa teha,» märkis Jents.

Viljandi hokiklubi järgmine kohtumine on 27. jaanuaril kell 20 kodus Veskioru Pullidega. Seda meeskonda ta avaringis võitis ja võitu loodab ta nüüdki. Hooaja kokkuvõttes tahab meeskond korrata eelmise aasta tulemust ning tulla liigas teiseks.

«Liiderklubi Tartu Jäämurdjad tundub olevat liiga tugev, et teda edestada,» nentis Jents.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles