Volikogu asub linna preemiaid jagama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Peeter Kümmel

Viljandi linnavalitsus esitas sel nädalal volikogule 62 nominenti, kes kandideerivad erinevatele linna preemiatele. Volikogu teeb valiku jaanuari lõpus ning preemiad antakse üle vabariigi aastapäeval.


«Sakala» toob ära kandidaadid ja neid üles seadnud inimeste lisatud põhjenduse.

Elutöö preemia kandidaadid

Votele Kuusik - nukuteatri rajaja Viljandisse (elutöö preemia 2003. aastal).

Dr Asta Sims - kauaaegne lastearst, lastekabineti juhataja, kes on teinud oma tööd südamega, suure hoole, vastutustunde ja armastusega.

Urve Bergmann - spordikooli suusatamistreener 1963-1999.

Valve Alamaa - rahvakunstimeister, teenekas käsitööringide juhendaja ja kõrgetasemeline käsitöömeister.

Aate-Heli Õun - kõrgel tasemel kunstinäituste korraldaja, kes on aastakümneid tegelenud viljandlaste kunstialase harimise ja Eesti tippkunstnike tööde toomisega Viljandisse, kujundanud Viljandisse mitu mälestusmärki ning töötanud arhitekti, sisekujundaja ja õppejõuna.

Lilian Härm - Viljandi kunstielu rikastaja, tarbegraafik, raamatuillustraator, maalikunstnik, meie linnuruumi ja maastike jäädvustaja.

Dr Mare ja Viktor Brin - pikaajalised viljandlaste tervise eest hoolitsejad.

Tõnu Kallaste - väliselt tagasihoidlik kuid sisuliselt äärmiselt suur panus Viljandi kultuurielu arendamises: "Iidne linn" laulu autor, kauaaegne koori- ja orkestrijuht, arranžeerija, Viljandi klaverihäälestaja, raadioamatöör, helirežissöör, IT guru tänapäevaste muusika-ja helisalvestusprogrammide osas, kultuuriakadeemia kauaaegne õppejõud ja kõikide Viljandi linna muusikute pidev abimees ning konsultant muusikaga seotud valdkondades.

Jaak Vaus - kauaaegne Ugala teatri peakunstnik, kes on lavakujundused teostanud leidlikult, originaalselt ja kõrge kunstilise tasemega.

Mati Männigo - kauaaegne ja silmapaistev Ugala teatri töötaja, korteriühistute tegevuse eestvedaja ja Viljandi linnavolikogu endine liige.

Aastapreemia kandidaadid

Delux Domotex OÜ - tootmise laiendamine ja töökohtade loomine majanduslikult eriti keerulisel aastal.

Kaspar Taimsoo - esimese viljandlane ajaloos, kes võitis Euroopa meistri tiitli ja saavutas maailmameistrivõistlustel koos paadikaaslase Allar Rajaga paarisaerulisel kahepaadil kolmanda koha.

Suurjooksu ümber Viljandi järve korraldustoimkond - 80. juubelijooksu korraldamine.

Reigo Ahven - Viljandi Drumlab 2009 idee autor ja teostaja, mis sisaldas endas 720 tundi katkematut trummirütmi.

MTÜ Bonifatiuse Gild - lühikese ajaga kujundatud hansakäsitöö keskus, kus tegutsevad töökojad, toimuvad õpitoad ja koolitused ning kus saab oma kätega meisterdada.

Ain Agan - kitarrifestivali korraldaja ja pikaajaline kitarriõpetaja, kes tõi oma juubelikontserdil Viljandi publiku ette Eesti muusikaeliidi, kvaliteetse õppematerjali ettevalmistaja (DVD-d Kitarr, Saksofon ja Klaver).

Reigo Ahven ja trummilaboratoorium - Eesti kutseliste trummarite, kultuuriakadeemia üliõpilaste ja muusikakooli õpilaste trummiprojektikaasaja, sündmus tõi palju positiivset tähelepanu Viljandile ja andis tahtejõuõpetust lastele, samuti reanimatsiooni Koidu seltsimajale.

Viljandi sõudeelling - 2009. aasta parima puitehitise nimetuse nominent.

Viljandi Drumlab - Guinnessi rekordi püstitamine trummimängu katkematus mängimises.

Meeskoor Sakala - Viljandi linna kultuurielu edendamine ja rahvusvahelise maine kujundamine 80. juubeliaasta kontserttegevusega.

Tulemuusika - rahvusvaheline ilutulestiku võistlus esmakordselt Viljandis, muusika ja tule kooskõla, mis tõi linnale positiivse tähelepanu.

Andres Salusaar - ehitusettevõtte Nordecon Eesti AS-i ehitusjuht, kes juhtis Viljandi Maagümnaasiumi Carl Rober Jakobsoni tänav 42 hoone ehitustöid.

Kultuuri- ja spordipreemiate kandidaadid

Trummikoondis ja selle karismaatiline juht - Koidu seltsimaja uuesti kultuuripildile tooja.

Reigo Ahven - MTÜ Trummikoondise ja Guinnessi rekordi trummide kestvusmängimises püstitamise eestvedaja, Koidu seltsi juhatuse aseesimees ja majale uue aja tooja.

Kaspar Taimsoo - Euroopa MV I ja MM III koht sõudmises paarisaerulises kahepaadis.

Ruth Vaar - Kaspar Taimsoo, Alo Kuslapi, Martin Neeroti, Kaur Kuslapi ja teiste väga häid tulemusi saavutanud noorte sõudjate treener.

Lembit Nelke - kauaaegne käsipallitreener, kelle juhendatud meeskonnad on vabariigi tiitlivõistlustel medalikonkurentsis nii noorte kui täiskasvanute vanuseklassis.

Naiskoor Eha - 50. aastapäeva tähistanud koor on uute lauljate lisandumisel ning dirigentide Esta ja Eda Kivisilla juhendamisel teinud märgatavaid edusamme, esinenud konkurssidel ja hoidnud sõprussidemeid teiste Eesti piirkondadega.

Alo Kuslap - U-23 maailmameistrivõistluste VI koht kaheksapaadi eessõudjana, Euroopa MV IV koht kaheksapaadis.

Henri Fatkin - veemoto maailmameistrivõistluse noorteklassi JT-250 pronksmedal, Balti ja Eesti meistritiitel. Tema nimele on kinnitatud maailmarekord võistlusklassis JT-250 ja see on 76,27 km/h.

Reet Talimaa - luuleraamat „Unenäos peegeldub hing" ja kunstinäitus Kondase Keskuses.

Kultuuritehas ja Kait Lukka - alternatiivse kultuuriürituste korraldamise paiga looja.

Novuse klubi (eestvedajad Gert ja Viktor Müil) - edukas osalemine rahvusvahelistel võistlustel, 2009. aasta võistkondlik Eesti meister, rahvusvaheliste võistluste korraldaja Viljandis.

Malle London - silmapaistev ja mitmekülgne loominguline tegevus, isikunäitus Viljandi linnagaleriis, põnevad kujundused linna suurüritustel.

Tiit Kalmet - omanäolise ja emotsionaalse tulemuusikaprojekti korraldaja.

Segakoor Koit - 140. aastane järjepidevus koorilaulu harrastamisel, põlvkondadevahelise sideme hoidmine, aktiivne kontserttegevus ja suhted sõpruskooridega.

Meeskoor Sakala - tähistas oma 80. aastapäeva, noorte lauljatega on saavutatud värskus kõlapildis, võimekad dirigendid, kes arenevad koos kooriga, edukas osalemine konkurssidel, aktiivne kontserttegevus, koostöö Paalalinna Gümnaasiumi poistekooriga ning aktiivsed sõprussuhted sõpruslinnadega.

Valdeko Kalma - rahvusvaheliste vabamaadlusturniiride korraldaja Viljandis: Küllo Kõivu ja Martin Kleini mälestusvõistlused, Baltimaade klubide karikavõistlused ja rahvusvaheline noorteturniir.

Aivar Trallmann - heatasemeliste kontsertide ning esinejate Viljandisse tooja.

Aate-Heli Õun - kauaaegne kunstinäituste korraldaja tänavu tegevuse lõpetanud Viljandi kunstisaalis.

Ain Agan - kitarrifestivali korraldaja, väljapaistev pedagoog kultuuriakadeemias, õppematerjali koostaja ja väljaandja kitarri, saksofoni ja klaveri erialal, kultuurisündmuse "Ain Agana juubelikontsert" Eesti juhtivate kitarristide ja teiste muusikute osalusel eestvedaja.

Hedi-Kai Pai - Viljandi linna laste 2009. aasta laulukonkursi korraldaja, tugeva laulukoolkonna rajaja ja kauaaegne süsteemne õpetajatöö muusikakooli laulu erialal, mille tulemusena on aastaid tema õpilased saavutanud väljapaistvaid tulemusi, sh konkurssidel "2 takti ette" ETV-s, "Jõulutäht" Tartus, "Eesti otsib superstaari" TV3-s.

Mark Soosaar - rahvusvaheliste kunstnike ja kunstinäituste tooja Viljandisse, raamatu Lidia Nirk-Soosaarest "Seest suurem kui väljast" väljaandja.

Elmo Riig ja Ragnar Kond - raamatu "Loomise linn Viljandi" autorid, mis tutvustab Viljandi linna olulisi ja väärtuslikke nimesid, lugusid ja eripärasid pildis ja sõnas.

Mare Hunt - sisukas juubelinäitus, üle-eestiliste raamatuillustratsioonide ja nukunäituste tooja Viljandisse.

Villu Urban - liikumispuudega inimestele heitealade karikasarja korraldaja Viljandis.

Malle Saarelaid - erivajadustega noorte kunstistuudio "Keldristuudio" juhendaja ja silmapaistvate töödega näituste korraldaja erinevates Eesti paikades.

Margus Keerutaja - Viljandi naiste võrkpalli eestvedaja, võrkpalliklubi Viljandi Metall silmapaistvad saavutused hooajal.

Leo Ariva - üle-eestlise kultuuriinfot kajastava portaali kultuuri.net arendaja.

Teatripreemia kandidaadid

Indrek Sammul - Ugala värske peanäitejuht ja väga hea näitleja, silmapaistva ja hingestatud osatäitmine lavastuses "Nii nagu taevas".

Teatrikohvik Ugalas - linnakodanikele antud meeldiv ning huvipakkuv võimalus tutvuda teatri köögipoolega.

Ugala teatri kollektiiv - kohvikuõhtud, mis on uus sisukas ja mitmekesine vorm teatrihuviliste linnakodanike lähendamisel teatrile, toredad kohtumised, leidlikud lahendused, huvitavad faktid ajaloost, näitlejate ja teatrirahva omalaadsed uued rollid kohviku pererahvana.

Margus Vaher - pikaajaline näitlejatöö Ugalas.

Arvo Raimo - kõrgel tasemel osatäitmised teatrilaval, näiteks "Vanamehed seitsmendalt".

Lavastuse "Nähtamatu aare" meeskond - tempokas ja õpetlik, lapsnäitlejaid-muusikuid professionaalsete näitlejatega orgaaniliselt ühendanud lavastajatöö.

Peeter Tammearu - rollid lavastustes "Härra Punttila ja tema sulane Matti", "Nii nagu taevas", lavastajatööd 2002. aastast, näiteks „Toomas Nipernaadi", „Suvi", „Kolm klaasikest kirsiviina", „Keisri hull", „Sirelikassid", „Kolm õde", „Vanamehed seitsmendalt"jne.

Jaak Vaus - pikaajaline kunstnikutöö teatris.

Taago Tubin - vanas lennukitehases etendunud „Kogujate" lavastaja, väga hästi õnnestunud äärmiselt terviklik ning stiilipuhas teatriprojekt.

Aasta noor

Andra Kütt - linnajuhtimisse noorte hääle tooja, noori tegutsema ärgitanud võimas ideede generaator, kes koos noorte volikoguga tõi linna heade mõtete postkasti.

Kaspar Taimsoo - sõudja, Euroopa MV I ja MM III koht kaheses paadiklassis.

Viljandi Noorte Volikogu - heade mõtete postkastide toomine linna, linnakodanike aktiviseerimine ja kaasahaaramine linnaelu paremaks korraldamisel.

Juhan-Mart Salumäe - aktiivne Viljandi Noorte Volikogu liige.

Hannele Känd - Tudengite teatripäevade peakorraldaja.

Martin Järvekülg - noor teadur, kes osales läbipaistmatuks muutuva klaasi avastamisel.

Reigo Ahven - Viljandi Drumlab-i idee autor ja teostaja.

Laste- ja noortesõbralik ettevõte:
MTÜ Päikesekillu Perekeskus - toredad tegemised ja ettevõtmised noortele peredele.

"Õnneseen" lastekaubad - uus kauplus, kus toimuvad toredad üritused ja väikelaste tunnihoid.

Ugala teater - andis 100 tasuta jõuluetenduse pääset vähekindlustatud peredele, teatri repertuaaris on toredad lasteetendused.

AS Sovek - võrkpalli suurtoetaja.

Lääne Regionaalne Maanteeamet - aktiivne liiklusohutusalane õpe, liiklusalaste koolituste korraldamine lasteaedades ja koolides, asutus omab väga suurt koostööpartnerite ringi.

August Pulsti Õpistu - peredele, noortele ja lastele suunatud tegevuste ja kursuste korraldaja.

OÜ Print Best Trükikoda Viljandis - tasuta trükiste valmistamine noorteüritustele.

MTÜ Mulgimaa Miss - osalemine koolituse "Tunne oma virtuaalsõpra" korraldamisel.

Viljandi Muuseum - pedagoogilised töötoad ja näitused õpilastele.

LRK Autokoolitus OÜ - liikluskultuuri edendamine lasteürituste „Vigurvänt" ja esmaabivõistluse „Abi ABC" korraldamisega.

Viljandi Linnaraamatukogu lastekirjanduse osakond - lastele suunatud tegevuse oluline laiendamine erinevate ürituste, konkursside, viktoriinide ja näituste läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles