Päästjad toovad noortele talvelõbud kätte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kastsid Suure-Jaani komando päästjad mitmel korral uisuplatsi, et õhtul saaks huvilised jääle minna.
Teisipäeval kastsid Suure-Jaani komando päästjad mitmel korral uisuplatsi, et õhtul saaks huvilised jääle minna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viies Viljandimaa asulas hakkab valmis saama liuväli, mida on aidanud rajada päästetöötajad.


Päästeamet pakkus liuväljade kastmiseks oma abi sellepärast, et hoida lapsi ja teisi uisutamishuvilisi eemal jõgedest ja järvedest, kus võib ohtlik olla. Viljandimaal kasutasid päästjate pakutud võimalust Abja, Tarvastu, Suure-Jaani, Karksi-Nuia ja Kolga-Jaani vallavalitsus.



Suure-Jaanis on väljak valmis

Teisipäeva hommikul sõitsid Suure-Jaani tugikomando päästjad noortekeskuse juures asuvale väljakule, et järjekordselt jääd kasta. Samal ajal kui tuletõrjeauto kolm tonni järvest võetud vett platsile piserdas, oli teine meeskond depoos hädaolukorraks valmis.



«See on viies kord siia vett tuua,» rääkis komandopealik Heino Johanson. «Laseme sel nüüd külmuda. Pärastlõunal toome veel teise koorma ja õhtul kolmanda.»



Spordi- ja noorsootöö nõuniku Mati Adamsoniga lepiti kokku, et nädala pärast sõidavad päästjad veel kord veekoormaga liuvälja korrastama.



Pritsimehed lasid vee väljakule õhukese kihina ja madala survega, et see paremini õnarused täidaks ja ühtlasemalt jäätuks.



Ebatasasus teeb muret

Mati Adamson arvas, et ehk saab liuvälja järele proovida juba õhtul. Enne tahtis ta kaabitsaga jääkonarusi siluda.



«Väljakul on mõningane kalle ja kui voolav vesi külmub, tekivad ebatasasused,» rääkis nõunik. Tema sõnul kasutatakse mõnel pool liuvälja tasandamiseks freesi, kuid suurejaanilastel pole seda käepärast.



Adamson selgitas, et kui väljaku all oleks asfaltpind, poleks ka kaldest lugu, kuid noortekeskuse ümbrus alles ootab korrastamist.



Teisipäeval pidid töömehed tööle panema väljaku valgustuse ja siis on umbes 50x20 meetri suurune uisuplats huvilistele avatud.



«Noored ootavad seda väga ja ka vanematel on kindlam tunne, kui lapsed uisutavad siin ja mitte järvel,» lausus Adamson.



Töö tahab veel tegemist

Kolga-Jaanis rajatakse liuväli põhikooli juurde platsile, mille mõõtmed on umbkaudu 20x30 meetrit.



«Täna panid tuletõrjujad teise kattekihi, tuleb veel kolmas ja siis on väljak valmis,» ütles vallavanem Kalevi Kaur.



Tarvastus oli gümnaasiumi juurde rajatav väljak eilseks saanud viiekordse veekoguse ja ilmselt tuleb päästjatel lisagi tuua.



«Väga ebatasane plats on, seda on raske siledaks teha,» nentis komando pealik Ruttar Ronimois. Et päeval oli jääväli lapsi täis, lubasid päästjad uue veekogusega välja sõita alles pärast koolipäeva lõppu.



«Karksi-Nuias aitab liuvälja rajada vabatahtlik abikomando, kellega omavalitsus tingimustes ise kokku lepib,» ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.



Abja gümnaasiumi juurde liuväljale viisid päästjad viimase koguse vett esmaspäeval ja seal saavad uisutajad juba lustida.



Mitme kooli ja noortekeskuse juurde hakkavad õige pea kerkima ka lumelinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles