Isepäine mihklikuu jäi sajuga kitsiks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. septembri varahommikul valitsenud hallast on pilt tehtud Halliste vallas. Fotograaf on kaadrisse tõstnud samuti ööga tekkinud jääkooriku.
26. septembri varahommikul valitsenud hallast on pilt tehtud Halliste vallas. Fotograaf on kaadrisse tõstnud samuti ööga tekkinud jääkooriku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suviselt alanud ja suisa talviselt lõppenud esimene sügiskuu kujunes Viljandi kandis viimase 13 aasta kõige sademetevaesemaks.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Külli Loodla ütles, et Viljandi ilmajaam mõõtis mihklikuu sademete hulgaks 14,4 millimeetrit ehk ligi viis korda vähem, kui on aastakümnete jooksul normiks kujunenud. Viimati sadas siin veel vähem 2000. aastal, kõigest 12,8 millimeetrit.

Ühtlasi jäi Viljandi möödunud kuul Eesti kõige sademetevaesemaks paigaks, seda vähemasti ametlike ilmajaamade andmeil. Kõige sajusem oli Vilsandil: 96,2 millimeetrit. Esines ka äikest, ilmajaamad märkisid seda kuni kolmel päeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles