Okste ja leheprahi äravedu algab oktoobri keskpaigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehti veetakse igal nädalapäeval eri piirkonnas.
Lehti veetakse igal nädalapäeval eri piirkonnas. Foto: Array

14. oktoobril algab Viljandi linnavalitsuse korraldatav iga-aastane tasuta aia- ja haljastusjäätmete äravedu.

Oksad tuleb koguda eraldi, lõigata meetripikkuseks ja siduda kokku. Puulehtede ja tõrudega kott ei tohi olla raskem kui 25 kilogrammi. Kogutud lehed ja seotud oksad tuleb tõsta kinnistu piiridest välja äraveole eelneval päeval.

Viljandi on jaotatud viieks piirkonnaks ning prahti veetakse piirkonniti eri nädalapäevadel. Auto sõidab kogumispäeval piirkonnast läbi vaid üks kord. Et jäätmekäitluse tehnoloogia on erinev, ei veeta aia- ja haljastusjäätmeid ära samal ajal.

Loolel lisatud kaardi järgi veetakse lehti esmaspäevases piirkonnas ära 14. ja 28. oktoobril, teisipäevases piirkonnas 15. ja 29. oktoobril; kolmapäevases piirkonnas 16. ja 30. oktoobril; neljapäevases piirkonnas 17. ja 31. oktoobril ning reedeses piirkonnas 18. oktoobril ja 1. novembril.

Kogutud okste ja lehekottide asukohta ei ole tarvis varem registreerida. Tasuta viiakse oksad ja lehepraht ära eramute ja korteriühistute kinnistutelt. Asutustest tehakse seda ainult linna koolide, lasteaedade ja huvikoolide kinnistutelt.

Et vältida olmejäätmete lehekotti peitmist, lõigatakse kotid enne tühjendamist katki. Soovi korral tagastatakse kotid omanikule, kuid selleks peab ta laadimise ajal olema kohal.

Kui lehtede ja haljastusprahi seest leitakse olmejäätmeid, siis neid kotte ära ei viida.

Aia- ja haljastusprahi tasuta äravedu on võimalus lehesodist tasuta vabaneda. Eraisikud, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on Viljandis, saavad aia- ja haljastusjäätmed jäätmejaama ka ise tasuta üle anda.

Viljandi linnavolikogu kehtestatud jäätmehoolduseeskirja järgi võib aia- ja haljastusjäätmeid oma kinnistul põletada 1. aprillist 2. maini ja 15. septembrist 1. novembrini, täites seejuures kõiki tuleohutuse seaduses sätestatud nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles