Joobnuna tabatud Poola veokijuht lahkub Eestist suure trahviga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma
Võhma Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Võhmas joobnuna veokiroolist tabatud 53-aastane Poola autojuht peab kohtuotsuse kohaselt maksma oma teo eest Eesti riigile 830 eurot.

Tartu maakohus tunnistas teisipäeval Poola kodaniku Wieslaw Kaliszewski kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle 480-eurose rahalise karistuse, mille ta peab tasuma selle aasta 20. oktoobriks.

Lisaks peab Kaliszewski tasuma 350 eurot menetluskulude katteks.

15. septembril teatas üks tähelepanelik kodanik politseile, et Võhmas vingerdab linna läbival teel haagisega veok. Samal ajal kui politseid informeerinud inimene ohtlikke manöövreid tegevale veokile järgnes, jagas ta ka politseile masina liikumissuuna kohta telefonitsi teavet.

Politseinikud sõitsid saadud koordinaatide põhjal veokile järele ning pidasid selle kontrollimiseks kinni. Veokit juhtinud 53-aastane Poola kodanik oli alkoholijoobes ja tal mõõdeti veres alkoholisisalduseks 2,66 mg/g kohta. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kriminaalasja kohtusse kiirmenetluse korras.

Viljandi politseijuht Alvar Pähkel tänas ohtlikust veokijuhist teatanud liiklejat. «Raskeveokid on suuruse tõttu liikluses alati suurema ohu allikaks ning kui seda juhib alkoholi pruukinud isik, on õnnetusse sattumisel traagilised tagajärjed kerged tulema,» sõnas ta. «Seda enam on hea meel, et koostöös teatajaga õnnestus ohtlik juht kiirelt roolist kõrvaldada ning säästa selliselt suure tõenäosusega kellegi elu.»

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles