Tõmbekeskused tõmbetuultes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Looga
Jaan Looga Foto: Elmo Riig / Sakala

SEL AASTAL ON räägitud palju tõmbekeskuste määramisest ja omavalitsuste liitumisest tõmbekeskuste mudeli alusel. Selle protsessi juurde oli siseministeerium kaasanud hulga organisatsioone ja huvigruppe, teiste seas maakondlikke omavalitsusliite, kes pidid välja pakkuma, kuidas tõmbekeskusi (mitte haldusterritoriaalseid piire) määrata.

Praegu seisneb haldusreformi idee selles, et kui tõmbekeskused on määratud, saavad ülejäänud omavalitsused nendega vabatahtlikult ühineda. Kahjuks tuleb tõdeda, et omavalitsusliitude ettepanekuid ei ole edasises töös, töödokumentides ja meedias kasutatud ning põhiliselt on tõmbekeskuste puhul viidatud maavanemate arvamusele.

Hoolimata ühe või teise osalise arvamuse eiramisest, näitab arvamuste paljusus, et kõiki rahuldavat lahendust regionaalprobleemidele ei ole. Veelgi vähem lahendab omavalitsuste liitumine ääremaastumisega seotud küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles