47-aastane päästeauto tiksub ikka rivis

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scania Vabis ehk Paak on olnud Eestis päästeauto 20 aastat. Võimaluse korral vahetataks ta värskema vastu välja, kuid uut masinat on praegu keeruline saada.
Scania Vabis ehk Paak on olnud Eestis päästeauto 20 aastat. Võimaluse korral vahetataks ta värskema vastu välja, kuid uut masinat on praegu keeruline saada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei- ja kiirabiautode puhul võib auväärseks nimetada juba dekaadile liginevat iga. Viljandimaa vanima tuletõrjeauto, Abja-Paluoja riiklikus päästekomandos teeniva Scania Vabise ehk Paagi kabiinil on aga lausa 47 aastat. Ometi käivitub ta poolest pöördest.

Tuletõrjujad Aimar Sikka, Priit Purtsak, Aivo Leesment ja Tarmo Tehver ehk kõik, kes kolmapäeva hilishommikul depoos kohal olid, tulid meelsasti Paaki näitama ning temast rääkima. Nad vastasid lahkesti igale küsimusele, mille märkmiku ja pastakaga külaline välja mõelda oli suutnud.

Oleks liialdus öelda, et meestest õhkus Paagi vastu heldimust — suhtumine temasse on töiselt asjalik. Respekt aastaid Abja-Paluoja komandot teeninud masina vastu oli aga selgesti tuntav. Päästjad ei salanud, et vana tuletõrjeauto vajab rohkem tähelepanu kui mitu korda uuem põhimasin, ent kui jutuajamises tõusid raudrauga hädad juba ülearu esile, märkis keegi kohe, et tegelikult on ta aus pill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles