Tudengid registreerivad end valimiste nimel viljandlasteks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengid ootavad linnavalitsuse arhivaari-registripidaja ukse taga, et esitada viljandlaseks saamise avaldus.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengid ootavad linnavalitsuse arhivaari-registripidaja ukse taga, et esitada viljandlaseks saamise avaldus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal täitis mitu Viljandi kultuuriakadeemia tudengit avalduse, et saada Viljandi kodanikuks ja seeläbi lähenevatel valimistel osaleda. Paraku takerdus ettevõtmine vähemalt esialgu bürokraatiasse.

Linnakodanikuks registreerimise idee peale oli tulnud teatrikunsti visuaaltehnoloogia osakonna neljanda aasta tudeng Pille-Riin Lillepalu koos sõpradega.

«Mõte saada Viljandi kodanikuks pole imetabane, sest me õpime siin koolis ning eelmise aasta sündmuste valguses tundsime, et akadeemia sõnaõigus linnas on väike,» rääkis Lillepalu. «See on ka loogiline, sest me ei ole kodanikud, aga kui oleksime, siis muudaksime nii mõndagi. Me ei ole tulnud lihtsalt läbi jooksma, tuleme siia linna siiski elama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles