Jõulude ajal on paljud uksed avatud

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainus apteek, mis teadaolevalt on kõik päevad avatud, on Ridaküla apteegi filiaal Viljandi Maksimarketis.
Ainus apteek, mis teadaolevalt on kõik päevad avatud, on Ridaküla apteegi filiaal Viljandi Maksimarketis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Pikkade pühade ajal, mil enamik arstipraksiseid, apteeke ja kauplusi on suletud, on siiski ka neid inimesi, kes töötavad ja hädasolijale appi tulevad.


Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakond ja kiirabi töötavad nagu ikka ööpäev läbi.


Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas tuletas meelde, et kodus võiksid inimestel esmaabivahendid olemas olla.



«Puhastusvahendid, plaastrid ja sidemed trauma puhuks, paratsetamool või aspiriin palaviku ja valu leevendamiseks, liiga ei teeks ka köha- ja nohurohud,» loetles arst.



Kogu aeg saab nõu küsida perearsti infotelefonilt 1220, arst on valves ka häirekeskuses telefonil 112.



Igal aastal satub erakorralise meditsiini osakonda inimesi, kel on tekkinud tervisehäired liigsöömise ja -joomise tagajärjel. Sellele võiks enne laua äärde istumist mõelda ja suure söömise vahel ennast natuke liigutada.



Ainus apteek, mis teadaolevalt on kõik päevad avatud, on Ridaküla apteegi filiaal Viljandi Maksimarketis.



«Oleme kõik päevad lahti kella 10—17,» öeldi apteegist. «1. jaanuaril tehakse Maksimarket lahti kuuldavasti kell 12, siis avame ka meie kell 12.»



Hambaarstid üldjuhul pühade ajal ei tööta, erandiks on Viljandi hambakliinik, kus arst annab kella 9—13 esmaabi nii 26. detsembril kui 2. jaanuaril. 24., 25. ja 27. detsembril ning 1. jaanuaril vastuvõttu ei ole, 23. ja 31. detsembril pääseb stomatoloogi juurde kella 8—15.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles