Töötud saavad tasuta arstirohtu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates 16. detsembrist saavad töötud poole aasta jooksul ligi 150 retseptiravimit apteegist tasuta.


Sellesse heategevusprojekti on lülitunud kümme ravimitootjat kokku ligi 150 ravimiga. Et vajalikud arstirohud oleksid kõikjal kättesaadavad, sõlmis ravimitootjate liit kokkuleppe aktsiaseltsiga Magnum, kes korraldab ravimite müügi 18 apteegis üle Eesti.



Viljandimaal saavad töötud tasuta rohtu Terve Pere apteegist Centrumis. See on mugav ka maainimestele, sest apteek paikneb bussijaama lähedal.



Apteegi juhataja Estra Sihver ütles, et tasuta ravimite nimekirja kuulub peaaegu igast valdkonnast midagi, nii et abi peaksid saama eri haigusi põdevad inimesed.



«Töötukassast tuleb võtta tõend, et ollakse seal arvel. See kehtib kuu aega, aga kasutada saab seda vaid korra, sest me võtame ravimeid müües paberi ära,» selgitas Estra Sihver.



Ta lisas, et ühe korraga saadavate rohtude arv ei ole piiratud ja kätte saab ka kolmekordsele retseptile kirjutatud koguse. Uue töötutõendiga võib uuesti ravimite järele tulla. Teistele inimestele, ka pereliikmetele, tasuta ravimeid töötutõendiga hankida ei saa.



Ravimitootjate liidu koduleheküljel on heategevuse korras väljastatavate ravimite nimekiri ja arstid saavad sellega tutvuda. Ravimitootjate liidu juhataja Erki Must avaldas heategevusprojekti välja kuulutades lootust, et see nimekiri pikeneb veelgi.



Töötukassa Viljandimaa osakonnast öeldi, et tõendi saamiseks tuleb töötukassa kontorist Leola ärimajas lihtsalt läbi astuda ja pöörduda infolauda, kust isikukoodi alusel pikema ootamiseta antakse nõutav paber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles