Kodanikud tutvusid maavalitsuse tegemistega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kodanikupäeval said huvilised tutvuda Viljandi maavalitsuse hoone ja ametnike igapäevatööga ning muu hulgas uurida arhiiviruume ja maavanema riidekapi sisu.


«Ega siin palju vaadata ole: valge pluus ja Mulgi kuub,» tõdes maavanem Lembit Kruuse oma kabinetis riidekapi ust avades.

Lisaks sellele on tema käsutuses rõivakomplekt, mis seisab sekretäri ruumis: juba mitut maavanemat kaunistanud Lembitu rüü, mille autor on kunstnik Aate-Heli Õun, on nüüd jõudnud õige nimega mehe ära oodata.

Kabineti laual said huvilised lähedalt uurida veel 1993. aastal valmistatud maavanema ametiketti, mille lülidel on kõigi 19 kunagise omavalitsuse nimed.

Seejärel suundus seltskond vaatama teisi maavalitsuse ruume. Kabinettides jagasid töötajad neile oma ülesannete kohta selgitusi.

Kahel tutvumiskäigul käis seitse inimest.

Maasekretär Küllike Küti sõnul leidis selline avatud uste päev aset esimest korda, kuigi ekskursioone on seal tehtud varemgi.

Avatud tutvumiskäike plaanib maavalitsus hakata korraldama igal kodanikupäeval.

«Meie majas ringi kõndides ja ametnike tööga tutvudes saavad inimesed pildi, millega siin iga päev kaheksa tundi tegeldakse ja miks seda tehakse. Siis võivad nad ise otsustada, kas see asutus on vajalik või mitte,» lausus Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles