Maavalitsuses arutati talvist teedehooldust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Teisipäeval istusid Viljandi maavalitsuses ühe laua taha Sakala Teede, Viljandi linnavalitsuse ning aktsiaseltside Mulgi Reisid ja Veolia Keskkonnateenused esindajad, et kooskõlastada oma tegevust raskete talviste teeolude korral.


Viljandimaa omavalituste liidu ja maavalitsuse eestvedamisel kokku kutsutud nõupidamisel keskenduti eeskätt sellele, kuidas bussijuhtide antav teave ohtlike lumeolude või libeduse kohta teedel jõuaks võimalikult kiiresti õige adressaadini, sest teede korrashoiu eest vastutajaid on maakonnas palju.

Lepiti kokku, et maavalitsuse ja omavalitsuste liidu abiga koostatakse igapäevaseks kasutamiseks kaardid, kus oleks märgitud, kas tegu on riigimaantee või vallateega. Samuti koondatakse teave selle kohta, millist asutust või isikut oleks bussifirmal liiklusohtliku paiga asukohast lähtudes vaja esmajärjekorras teavitada. Samuti kaaluti, kuidas oleks kõige otstarbekam infovahetust korraldada, et vajalik teave ei jääks lihtsalt seisma.

Arutati veel tegevusi bussi võimaliku teelt väljasõidu korral ning abinõusid selle vältimiseks, lumekoristusega seotud küsimusi üksikutes paikades, mille kohta polnud seni täpsemalt kokku lepitud, ja muud.

Tõdeti, et kõige paremat infot põhimaanteede ja suuremate tugimaanteede olude kohta saavad liiklejad maanteeameti veebilehelt maanteeinfo alajaotusest või siis mobiiltelefoniga maanteeinfo lühinumbril 1510 (tavatelefonilt helistades on number 678 1500). Sinna võib teada anda ka lume ja libedusega seotud ohtudest riigimaanteedel.

Viljandimaal asuvate riigimaanteede talvistest ohtlikest oludest võib teada anda ka nende teede hooldamisega tegeleva osaühingu Sakala Teed ööpäevaringsel valvetelefonil 503 9840. Infot andes palutakse olla võimalikult täpne ja konkreetne.

Kui aga tegemist on vallateedega, siis nende korrashoiu ja hooldamise, sealhulgas lumekoristuse eest vastutab omavalitsus ning info raskete teeolude kohta peaks samuti esimesena sinna jõudma, toonitati nõupidamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles