Võimuliit lootis haugata suurema tüki, kui põske mahtus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Andmaks hinnangut viimasel neljal aastal Viljandit juhtinud Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonna võimuliidu tegevusele, võttis Sakala punkt punkti haaval ette vahetult pärast eelmisi kohalikke valimisi sõlmitud koalitsioonilepingu.

Jätsime lepingu tekstist kõrvale sissejuhatuse ning peatükkide juhtlõigud, samuti umbmäärast ja spetsiifilist laadi punktid. Vaatlesime lubaduste täitmist eeskätt neis valdkondades, mida ka igal linnakodanikul on võimalik pikema analüüsita objektiivselt hinnata.

Lähtudes vaid arvudest ning pööramata tähelepanu lubaduste täitmiseks kulunud ajale, energiale ja rahale, pidime võimuliidu saavutused tunnistama kesiseks. 34-st vaatluse all olnud lubadusest jäeti ellu viimata tervelt 15 ehk peaaegu pooled. Täielikult täidetuks saab pidada pelgalt kaheksat ning osaliselt täidetuks 11 koalitsioonilepingu punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles