Vähem regulatsioone, rohkem mõistlikkust!

, justiitsministri õigusnõunik, Viljandi linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Timpson
Madis Timpson Foto: Elmo Riig / Sakala

KÄESOLEVAT ARTIKLIT ajendas mind kirjutama 13. augusti Postimehes ilmunud arvamuslugu, milles lugupeetud vandeadvokaat Leon Glikman kritiseerib riigi karistuspoliitikat.

Olen temaga üldiselt nõus, ent ühe paranduse siiski teeksin: kriminaliseerimise vähendamisega justiitsministeerium tegeleb ja valminud on ka seaduseelnõu, mille koostamise juures oli võimalik Leon Glikmanilgi kaasa lüüa. Varsti on see riigikogu menetluses.

Soovitan Glikmani artikli kindlasti üles otsida, sest seal toodud näited on üsna elulised. Olen minagi oma kahekümneaastase autojuhistaaži jooksul korra trahvi saanud, sest ühest nõukogude ajast pärit veoautost mööda sõites oli kiirus lubatust suurem. Seletasin politseile küll, et tahtsin manöövri kiiresti lõpule viia ega vaadanud spidomeetrit, aga ei miskit. Ent palun tõstku käsi need, kes möödasõidu ajal pole kunagi kiirust ületanud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles